A Syngenta vállalásai a fenntartható mezőgazdaság érdekében

A Syngenta fenntarthatósági vállalásainak 2019-es bejelentését 150 érintetti párbeszéd és kerekasztal beszélgetés előzte meg világszerte, így Magyarországon is. Közösen meghatároztuk a felelős és fenntartható mezőgazdaság alapelveit.

A fenntartható és felelős mezőgazdaság 5 alapelve

Meghallgattuk érintettjeink véleményét és ötleteit arról is, hogy hogyan járulhatunk leginkább hozzá a mezőgazdaság fenntarthatóságához. Együtt arra jutottunk, hogy fel kell gyorsítanunk a mezőgazdaságban az innovációt. Ehhez három irányt jelöltünk ki, amelyet a Syngenta tart, és amely szerint cselekszik:

Fenntarthatóság

Ismerje meg a Syngenta fenntarthatósági szemléletét.

A társadalom és a természet vezérelte innováció

Ez azt jelenti, hogy az új termékek fejlesztésénél a kezdetektől fogva figyelembe vesszük a környezeti tényezőket és a társadalom igényeit. A kutatási és fejlesztési munkába bevonjuk érintettjeinket és a mindenkori tudományos és fenntarthatósági elvekkel összhangban dolgozunk.

A lehető legkisebb környezeti és természeti hatással védjük a haszonnövényeket

Továbbra is kitartunk amellett, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer előállítása érdekében a mezőgazdaságnak szüksége van biztonságos és hatékony növényvédelemre, amely egy erőteljesen szabályozott és ellenőrzött környezetben valósul meg. Partnereinkkel együtt azon dolgozunk, hogy minimálisra csökkentsük a növényvédőszerek környezeti hatását, javuljon a talajok egészsége, és közös erővel megelőzzük a talajeróziót.

Befektetéseinknél a termelők és a természet érdekeit tartjuk szem előtt

Termelőkkel, kutatókkal és környezetvédelmi csoportokkal együttműködve új, fenntartható mezőgazdasági megoldásokat fejlesztünk ki. Befektetési döntéseinknél kulcsszerepet kap a fenntarthatóság, és átlátható jelentést teszünk közzé a befektetések folyamatáról és kimeneteléről.