Virág vetőmagok és palánták

A Syngenta vezető szerepet tölt be az árvácska- és a muskátlipiacon, a mikulásvirág és az Új-Guinea impaciensz értékesítésében. Egynyári, kétnyári, cserepes és évelő virág kínálatunkban több mint 2500 saját nemesítésű fajta szerepel. Évente több mint 500 millió dugványt, 5 millió gr. vetőmagot és 1 milliárd palántát állítunk elő.

A Syngenta hosszú múltra tekint vissza a virág üzletágban. Egyesíti a holland Sluis & Groot, a német Fischer és az amerikai Goldsmith és Yoder cég erősségeit. Több mint 140 éve élen jár az újító technológiák és nemesítési módszerek területén, ami az árutermelő kertészek számára sok gazdasági előnyt, a végfelhasználók számára pedig sok gyönyörűséget eredményez. A nemesítésben a színek, formák, méretek, a tartósság, a szárazságtűrés és a betegség-ellenállóság a legfontosabb szempontok, és ennek köszönhetően cégünk a legjobb fajtakínálattal rendelkezik a virágpiacon. Csak két mérföldkövet emelünk ki: a Syngentától származik az első F1 hibrid árvácska és az első Xanthomonas-mentes muskátli.

A virág üzletág termékkörei:

  • egynyári virágok, pl. Petunia, Begonia, Catharanthus, Impatiens, Salvia, Tagetes, Verbena
  • balkonnövények, pl. Pelargonium (muskátli), Petunia, Verbena, Osteospermum, Argyranthemum
  • kétnyári virágok, pl. Viola (árvácska), Primula, Bellis, Myosotis, Ranunculus
  • cserepes virágok, pl. Poinsettia (mikulásvirág), Cyclamen, Új-Guinea Impatiens, Senecio (Cineraria)
  • évelő virágok, díszfüvek, fűszernövények 

Kiváló minőségű szaporítóanyagot és szolgáltatást kívánunk biztosítani árutermelő kertészeteknek, virágkertész partnereink számára. Minden munkatársunk célja, hogy elnyerjük vásárlóink megelégedését, hosszú távú, gyümölcsöző kapcsolatot alakítsunk ki velük és hozzájáruljunk vállalkozásuk sikeréhez.

A Syngenta virág üzletágát Magyarországon a Floretum Kft. képviseli. (A Floretum Kft. elérhetőségei itt találhatók.)