Interra® Scan

Interra®Scan

Precíziós,
nagyfelbontású talajvizsgálat

A talaj egészsége kulcsfontosságú a mezőgazdaság jövedelmezősége és fenntarthatósága szempontjából. Az egészséges talaj nemcsak javíthatja az élelmiszertermelést, hanem hozzájárulhat a klímaváltozás enyhítéséhez is, így megoldást jelentve az agrárium két legégetőbb kihívására. Az Interra®Scan a Syngenta első precíziós talajmintavételi szolgáltatása, amely új technológiát alkalmaz a talaj magas felbontású tápanyag-, szerkezet és karbonforrások térképezéséhez, hogy a termelők pontosan meghatározhassák a talaj állapotát és a tápanyag-ellátottságát.

Interra®Scan alapcsomag

Bevezető ár: 15.000 Ft/ha + ÁFA

A szolgáltatás tartalma:

  • Talaj szkennelés SoilOptix® szenzorral, több mint 800 mérési pont hektáronként
  • Talajmintavétel 2,5-3 hektáronként
  • Laboratóriumi elemzés: pH, foszfor-pentoxid, kálium-oxid, magnézium, nitrogén-nitrit+nitrát, nátrium, kalcium, vízben oldható összes só, bór, réz, vas, cink, mangán, molibdén, kén, szénsavas mész, humusz, Arany-féle kötöttség (KA)
  • A mérés eredményeként szolgáltatott nagyfelbontású térképek: pH, foszfor-pentoxid, kálium-oxid, magnézium, nátrium, kalcium, bór, réz, vas, cink, mangán, molibdén, kén, humusz, tengerszint feletti magasság
  • Egyedi hozzáférés az Interra®Scan szoftverhez
  • A szolgáltatás első évében tápanyagvisszapótlási terv elkészítése szaktanácsadással

Keressenek bizalommal:

Heicz Péter 
Agrár Innovációért Felelős Vezető 
+36 30 7429 301 
Peter.Heicz@syngenta.com

Adja meg adatait és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Elsőként válassza ki az ország előhívószámát a zászló segítségével, majd adja meg telefonszámát a körzetszámmal együtt.

MÉRT TERMÉSZETESEN KIBOCSÁJTOTT IZOTÓP: CÉZIUM137, URÁNIUM238, KÁLIUM40, TÓRIUM232

MAGAS FELBONTÁSÚ TALAJTULAJDONSÁG-RÉTEG

több, mint

ADATREFERENCIA-PONT HEKTÁRONKÉNT MINDEGYIK MÉRÉSI ELEM ESETÉBEN

Az Interra®Scan lehetővé teszi a termelők számára, hogy megismerjék a talajuk szerkezetét, tápanyag- és karbon-tartalmát annak érdekében, hogy optimalizálhassák a tápanyagutánpótlást és a talajok karbonmegkötését.


MARK HALL,
A SYNGENTA EAME
FENNTARTHATÓSÁGI ÉS FELELŐSSÉGTELJES ÜZLETI VEZETŐJE

Interra® Scan

Az Interra®Scan lehetővé teszi a termelők számára, hogy megismerjék a talajuk szerkezetét, tápanyag- és karbon tartalmát, hogy optimalizálhassák a tápanyagutánpótlást és a karbonmegkötést. A Interra® Scan technológiával nagy felbontású térképeket készítünk, amelyeket a termelők részére bocsájtunk a Interra® Scan platformon keresztül. A rendszer gamma-sugárzás érzékelő technológiát használva nagyfelbontású térképeket készít minden makro, mezo és mikroelemről, a talaj kémhatásáról, talajszerkezetéről szerves anyag és szerves széntartalmáról. Az Interra®Scan jelentősége abban rejlik, hogy nem befolyásolja a talajnedvesség, a taposás, a növénytakarás vagy a termesztési állapot, így szinte bármikor használható és így kevésbé korlátozott más talajmintavételi rendszerekhez képest. Az Interra®Scan pontos méréseket nyújt, ez lehetővé teszi a termelők számára, hogy az igényeiknek megfelelően állítsák be a gazdálkodási rendszerüket, ami hosszú távú talajegészségügyi előnyökhöz vezethet. Az egészséges talajok nemcsak javíthatják az élelmiszertermelést, hanem hozzájárulhatnak a klímaváltozás enyhítéséhez is. Az Interra® Scan-hez hasonló precíziós innovációkba történő befektetés azt jelenti, hogy a termelők képesek lesznek megalapozott döntéseket hozva arról, hogy mit juttassanak ki hová és mennyit.

Az Interra®Scan elősegíti a talaj egészségének javítását,

  • támogatja a regeneratív gazdálkodási gyakorlatokat a tájékozott döntések révén a növénytermesztési és talajgazdálkodási kérdésekben;
  • akár 15 magas felbontású talajtulajdonsági réteget képes bemutatni, így nagyon pontos képet ad a talaj egészségi állapotáról;
  • lehetővé teszi a műtrágya, a meszező anyagok és a vetőmag optimális felhasználását.
Interra scan folyamatábra 1

Talajállapot felmérés szkenneléssel

Az Interra®Scan az Ön szántóföldi adatainak összegyűjtésével, feldolgozásával és elemzésével dolgozik, hogy a legpontosabb képet adhassa a gazdaság talajának állapotáról. A szenzor 60 cm-rel a talaj felszín felett, egy járműre felszerelve, menetközben, folyamatosan méri a talajból érkező természetes gamma-sugárzás szintjét.

Interra scan - talajmintavétel

Talajmintavétel

Ezután talajmintát veszünk kb. 3 hektáronként, 15-30 cm mélységből a mérés kalibrálásához. A mintákat akkreditált laborokban vizsgáltatjuk be.

Interra scan - analízis

Adatfeldolgozás

A talajszkennelés és a talajminták eredményének feldolgozása az Interra®Scan szofver algoritmusainak a segítségével.

Interra scan - térkép készítése

Nagyfelbontású térképek készítése

827 adatpont hektáronként. 15 elérhető talajinformáció makro-, mezo- és mikroelemek és komplex modellek és egyéb talajtulajdonságok.

Interra scan - információ továbbítása

Szaktanácsadás

Végül kijuttatási tervet készítünk amely akár Magyarországon forgalomban lévő legtöbb traktor termináljára kiírható.

Talaj egészség | Interra® Scan

Gyakran Ismételt Kérdések