Fenntarthatóság

A XXI. században a mezőgazdaság szerepe nem kevesebb, mint hogy fenntartható módon termelje meg a bolygó növekvő lakossága élelmezéséhez szükséges mennyiségű terményt, csökkenő mennyiségű és minőségű talajon, kevesebb vízzel, úgy, hogy a lehető legkisebb környezetterhelést és a lehető legkedvezőbb társadalmi hatást érje el. A Syngenta, mint mezőgazdasági területen működő felelős és fenntartható vállalat, kiveszi ebből a munkából a részét.

Feladatunk, hogy segítsük a termelőket, gazdálkodókat abban, hogy fenntartható módon termeljük meg a Föld növekvő lakossága élelmezéséhez szükséges mennyiségű terményt, csökkenő mennyiségű és minőségű talajon, kevesebb vízzel, úgy, hogy az a lehető legkisebb környezetterheléssel járjon és a lehető legkedvezőbb társadalmi hatást érje el.

A fenntarthatóság működésünk minden területét áthatja – az új és innovatív termékek fejlesztésétől kezdve egészen a működésünkből származó hatások mérésig és nyomonkövetéséig.

Hiszünk benne, hogy az értékteremtés – legyen az rövid-, közép- vagy hosszútávú – kulcsa az, hogy milyen sikeresen tudjuk összehangolni az üzleti, társadalmi és környezeti teljesítményünket. Good Growth Plan elnevezésű fenntarthatósági akciótervünk lehetővé teszi számunkra, hogy folyamatosan nyomon kövessük az erőforrás-hatékonyság növelése, az ökoszisztéma megőrzése és a helyi termelői közösségek erősítése érdekében tett vállalásainkhoz kapcsolódóan kitűzött céljaink megvalósulását.

Elkötelezettek vagyunk munkatársaink folyamatos fejlesztése, ökológiai lábnyomunk csökkentése, társadalmi szerepvállalásunk erősítése, ellátási láncunk fenntarthatóságának növelése és a felelős üzleti működés iránt.

A fenntartható mezőgazdaság alapelvei

A biztonságos élelmiszer-ellátásáért és a Földünkről való gondoskodásért.

Érintetti párbeszéd

A Syngenta 2018 folyamán 150 érintetti fórumot szervezett 90 országban, köztük

Good Growth Plan 2020-2025

GPP 2020-2025

Ismerje meg a Good Growth Plan 2020-2025 vállalásait.

Fenntarthatósági vállalásaink

A Syngenta vállalásai a fenntartható mezőgazdaság érdekében.

Good Growth Plan 2015-2020

GPP 2015-2020

Ismerje meg a Good Growth Plan 2015-2020 vállalásait és eredményeit.