A növényvédő szer maradéktól mentes termés, legyen az akár zöldség vagy gyümölcs, egyre fontosabb elvárás a fogyasztók és az üzletláncok részéről. Ennek következtében a felvásárlók folyamatosan szigorodó élelmiszerbiztonsági elvárásokat fogalmaznak meg és egyre alacsonyabb a termékekben megengedett maradék hatóanyagok mértéke. Biológiai készítmények használatával megóvhatjuk termőhely biológiai sokszínűségét, amely segíti a hasznos szerveztek felszaporodását.
A Syngenta célja, hogy segítse a termelőket ezen elvárások teljesítésében, épen ezért megalkotta biológiai portófióját. A folyamatosan bővülő portfólióval megoldást kínálunk a felmerülő problémák kezelésében Syngenta minőségben. A biológiai portófióba tartozó készítményeink ökológiai gazdálkodásban is engedélyezettek.
Megoldásaink
Hogyan működik?

Természet és tudomány harmóniája a jövő érdekében
A biológiai készítmények használata a jövőben tovább gyorsul, és a piac mérete akár a 10 milliárd dollárt is meghaladhatja 2030-ra. A biológiai készítmények felhasználására egyre nagyobb a társadalmi igény, a cél elsősorban a növényvédő szer maradékok csökkentése az élelmiszerekben.

A lehetőségek tovább bővültek a Syngenta új biológiai készítménye számára
Nagyon fontos elmondanunk, hogy a Taegro 2022. április 30-óta a NÉBIH engedélyével ökológiai gazdálkodásban is alkalmazható növényvédő szer!

Quantis - Lépjen szintet a gazdálkodásban
A növényápolás, illetve növényvédelem egyik legjobban terjedő eszköze a növények ellenállóképességének fokozása. A növény immunrendszerét olyan anyagokkal kezeljük, amelyek elősegítik a növény toleranciájának a növekedését. Egy kicsit a humán és állati gyógyászatban használt vitaminokhoz lehetne hasonlítani őket, amelyek szintén az immunrendszer erősítésében játszanak szerepet.

Biostimulátorok szerepe a növények stressz folyamataiban
Szerző:
Kubina Lajos – Kalocsai Renátó– Molnár Zoltán – Vona Viktória – Giczi Zsolt – Nagy Viktor
Széchenyi István Egyetem,
Albert Kázmér Kar, Mosonmagyaróvár
Megjelenés helye:
Acta Agronomica Óváriensis Vol. 64. No.1.