You are here

A kertész ritkán elégedett, de nekem ez a Jetodor igenis tetszik!

Sajtóközlemény
2014.04.01.

Április 2-án került megrendezésre Szentesen a Syngenta Korai Káposzta Bemutatója, melyen a résztvevők a Jetodor F1 fajta előnyeit ismerhették meg.

A szép tavaszi délelőttöt Antal Gyula nyitotta meg, aki átfogó képet adott a vendégeknek a hazai korai káposzta-piacról, illetve a korai káposztát termelők számára fontos Balkánról, Macedóniáról. Ez a térség ugyan fontos konkurencia, viszont a hazai kereskedők ezt a veszélyt évről-évre egyre nagyobbnak harangozzák be, így ezzel le tudják szorítani a hazai felvásárlói árakat.


A megnyitó után a kertészet tulajdonosa, László Ignác mondott néhány gondolatot a termesztésről, bíztatta a hallgatóságot, hogy vállalni kell a fajtaválasztás kockázatát. Ignác felvázolta a technológiát, amelyet használt annak érdekében, hogy ilyen gyönyörű káposzta legyen a bemutatóra. „A rutin a tévedéseink gyűjteménye. Olvasni kell a szakirodalmat, hallgatni kell a vetőmagcég tanácsaira.”- mondta a helyi mezőgazdasági iskolában is tanító kertész, ezzel is felhívva a jelenlévők figyelmét a helyes fajtaválasztásra és az okszerű növényvédelem fontosságára.

A tulajdonos után Kószó Lajos, a Biolchim Kft. ügyvezető igazgatója vette át a szót, aki bemutatta a fajtán végzett növénykondícionálási kísérletet.


A délelőttöt Gáncse Mihály, a helyi területi képviselő zárta, aki ismertette a Jetodor F1 fajta előnyeit, tulajdonságait és végigvezette a partnereket a három fóliában. Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a szomszédos fóliasátorban a konkurens fajta volt megtalálható,  a vendégek könnyen össze tudták hasonlítani a Jetodor F1-gyel.

A kertész ritkán elégedett, de nekem ez a Jetodor igenis tetszik!”-zárta a bemutató szakmai részét László Ignác.

A rendezvény ebéddel zárult, mely során a meghívottak megkóstolhatták az igazán finomra sikerült Jetodor F1-ből készült amerikai káposztasalátát is.