Válaszd a Syngenta napraforgó és kukorica hibrideket +1 pontért az AÖP-ben!

Hír
Válaszd a Syngenta napraforgó és kukorica hibrideket +1 pontért az AÖP-ben!

Az Epivio Energy-t a Syngenta portfóliójában kizárólag a Syngenta Magyarország Kft. által forgalomba hozott napraforgó és kukorica vetőmag csávázás tartalmazza!

A szántóföldi növényeink életében a csírázás, kelés egy különösen kritikus folyamat. Ekkor dől el mennyi növényünk lesz, ami később termőre fordul. A termő tőszám mellett a kelés egyenletessége, gyorsasága, a kikelt állomány homogenitása és vigora szintén alapjaiban határozzák meg a később elérhető termést.

Ebben a korai időszakban a kórokozók és kártevők ellen (biotikus stressz) gombaölő és rovarölő csávázószerekkel védekezünk. Mit tudunk tenni a környezeti hatások okozta (abiotikus stressz) kihívások ellen? 
A stresszhatások elleni védelem mellett az is egy fontos szempont, hogy minél gyorsabban és egyöntetű módon keljenek és fejlődjenek növényeink mert a korai időszakban a legfogékonyabbak a betegségekkel és kártevőkkel szemben. 
Adódik tehát a következő kérdés, mivel tudjuk gyorsítani, egyöntetűvé tenni a korai fejlődést?
Ezekre a kérdésekre válasz az Epivio Energy biológiai csávázószer, mely összetevőinek köszönhetően pont e korai fázisban segíti és támogatja a növények fejlődését.

Mit tartalmaz az Epivio Energy?

1. Tengeri alga kivonat (Ascophyllum nodosum)

A tengeri alga kivonat növényi növekedési hormonok, fehérjék, összetett szénhidrátok, polifenolok és egyéb tápanyagok forrása. Ezeknek köszönhetően segíti a csírázást, gyorsítja a tápanyag felvételt és növeli a stressz toleranciát.

2. Vinasz (cukorgyártási melléktermék)

E melléktermék egy olyan szerves anyag, amely természetes tápanyagforrásként szolgál. Felgyorsítja a talaj mikrobiális aktivitását és elősegíti a N feltáródását. Ennek köszönhetően jobban hasznosul a növények számára a talaj tápanyag tartalma.

3. B vitamin csoport

A szénhidrát szintézis segítése révén gyorsítja a gyökérnövekedést.

4. Kelát formában levő Molibdén és Mangán

Fontos enzimek alkotói, melyek a nitrogént a növény számára felvehető formába alakítják. Segítik a szervetlen foszfor szerves formába alakítását. Különböző növekedéshez szükséges enzimeket aktiválnak és nélkülözhetetlenek a klorofil kialakulásában.

A kelő növényeink számára biztosított fenti előnyök mellett további fontos szempont az Epivio Energy talajéletre gyakorolt pozitív hatása. In vitro kísérletekben a készítménnyel beoltott steril talajban nagyságrendekkel magasabb mikroba szám alakult ki a kezeletlenhez és más kezelésekhez képest. Az Epivio Energy a talajaink tápanyagszolgáltató képességének megőrzése szempontjából is egy fontos technológiai elem.

Az EPIVIO ENERGY Magyarországon regisztrált, az Agro Ökológiai Programban is használható készítmény mely 1 pontot jelent azon termelőknek, akik e programban érintettek!