Epivio Energy

Epivio Energy

A nagyobb termés érdekében!

chevron_left
chevron_right

A szántóföldi növényeink életében a csírázás, kelés egy különösen kritikus folyamat. Ekkor dől el mennyi növényünk lesz, ami később termőre fordul. A termő tőszám mellett a kelés egyenletessége, gyorsasága, a kikelt állomány homogenitása és vigora szintén alapjaiban határozzák meg a később elérhető termést. 

Ebben a korai időszakban a kórokozók és kártevők ellen (biotikus stressz) gombaölő és rovarölő csávázószerekkel védekezünk. Mit tudunk tenni a környezeti hatások okozta (abiotikus stressz) kihívások ellen? 

A stressz hatások elleni védelem mellett az is egy fontos szempont, hogy minél gyorsabban és egyöntetű módon keljenek és fejlődjenek növényeink mert a korai időszakban a legfogékonyabbak a betegségekkel és kártevőkkel szemben. 

Adódik tehát a következő kérdés, mivel tudjuk gyorsítani, egyöntetűvé tenni a korai fejlődést?

Ezekre a kérdésekre válasz az EPIVIO ENERGY biológiai csávázószer, mely összetevőinek köszönhetően pont e korai fázisban segíti és támogatja a növények fejlődését. 

Epivio Energy

Az Epivio Energy-t kizárólag a Syngenta Magyarország Kft. által forgalomba hozott napraforgó vetőmag csávázás tartalmazza!

Mit tartalmaz az EPIVIO ENERGY?

Tengeri alga kivonat (Ascophyllum nodosum)

A tengeri alga kivonat növényi növekedési hormonok, fehérjék, összetett szénhidrátok, polifenolok és egyéb tápanyagok forrása. Ezeknek köszönhetően segíti a csírázást, gyorsítja a tápanyag felvételt és növeli a stressz toleranciát.

Vinasz (cukorgyártási melléktermék)

E melléktermék egy olyan szerves anyag, amely természetes tápanyag forrásként szolgál. Felgyorsítja a talaj mikrobiális aktivitását és elősegíti a N feltáródását. Ennek köszönhetően jobban hasznosul a növények számára a talaj tápanyag tartalma.

B vitamin csoport

A szénhidrát szintézis segítése révén gyorsítja a gyökérnövekedést.

Kelát formában levő Molibdén és Mangán

Fontos enzimek alkotói, melyek a nitrogént a növény számára felvehető formába alakítják. Segítik a szervetlen foszfor szerves formába alakítását. Különböző növekedéshez szükséges enzimeket aktiválnak és nélkülözhetetlenek a klorofil kialakulásában.

A kelő növényeink számára biztosított fenti előnyök mellett további fontos szempont az EPIVIO ENERGY talajéletre gyakorolt pozitív hatása. In vitro kísérletekben a készítménnyel beoltott steril talajban nagyságrendekkel magasabb mikroba szám alakult ki a kezeletlenhez és más kezelésekhez képest. Az EPIVIO ENERGY a talajaink tápanyagszolgáltató képességének megőrzése szempontjából is egy fontos technológiai elem.

Az EPIVIO ENERGY Magyarországon regisztrált, az Agro Ökológiai Programban is használható készítmény mely 1 pontot jelent azon termelőknek akik e programban érintettek!

Cropwise Seed Selector

Tudja milyen hibridet szeretne?

Igényelje meg egyszerűen, online!