Syngenta Portfólió 2023: kukorica vetőmagok magyar igényekre szabva!

Hír
Kukorica

Miért érdemes Syngenta kukorica hibridet vetni a 2023-as szezonban is? A Syngenta Kft. a magyar gazdák igényeire szabottan, a magyar területi adottságokat figyelembe véve végez kutatásokat annak érdekében, hogy minél jobb minőségű, magas biológiai értékű vetőmag kerülhessen a termelő partnerek kezébe – ezt bizonyítja a Mezőtúron zajló nemesítés és kutatás-fejlesztés.

 

Artesian


Az Artesian kukorica hibridek (SY Chorintos, SY Premeo, SY Minerva, SY Carioca) széles alkalmazkodóképességgel és nagy termőképességgel rendelkeznek, amelyek kedvező körülmények között versenyképes termést nyújtanak.

A Syngenta örömmel mutatja be partnereinek a 2023-as kukorica hibrid portfólióját:
(A táblázat kattintásra nagyobb méretben is megnyílik.)

 

Syngenta kukorica hibrid vetőmag portfólió - 2023

 

Elevation


A Syngenta felkészült az egyre szélsőségesebb körülményekre, így az Elevation csávázás nem csak gombaölő szert, hanem kiemelkedő magvédelmet is tartalmaz Vibrance néven, amely védi a csírázó magokat a kelés időszakában gondot jelentő kórokozóktól. 

 

Elevation Plus


Vibrance az abiotikus stressz elleni védelem, a gyökérnövekedést támogató hatásán keresztül segíti a növényt a korai fejlődésben. Az Elevation Plus logóval ellátott hibridjeink (az Elevation csávázáson felül) már tartalmazzák a Force 20 CS rovarölő csávázást is, amely a talajlakó kártevők (drótférgek) elleni védelmet segíti.

Újdonság a Syngenta kukorica palettáján 2023-ban:

 Új! SC4140 kukorica hibrid

Termék bevezetőÚj dimenziót nyit a Syngenta FAO 400-as kínálatában. Kimagasló teljesítményű, új genetika, a kukorica portfólió legújabb prémium tagja. Kiváló zöldszáron éréssel és magas teljesítményszinttel rendelkező kukorica hibrid. Agronómiailag biztonságos növényfelépítéssel és fenológiai tulajdonságokkal jellemezhető. A vizsgált években kifejezetten jó csőegészséggel és szemminőséggel bírt. Kiváló teljesítőképesség jellemzi különösen a magas termésszinteken.
TermesztéstechnológiaRendkívül jó alkalmazkodóképességgel rendelkező kukorica hibrid, amelynek terméspotenciálját harmonikus tápanyagellátással tudjuk maximalizálni.
Hová ajánljuk?Az ország egész területére, minden termőtájra ajánljuk magas szintű adaptációs képessége révén.

 

SC4140 kukorica hibrid vetőmag


SC4140 – új dimenziót nyit a Syngenta a FAO 400-as kínálatában

Általános információk
Hasznosítás:szemes
Érésidő tartomány:Kései érés közepe
Szemsorok száma:16-18
Csávázás:Elevation Plus
Tulajdonságok
Korai fejlődés:
Stressztűrés:
Vízleadás:átlagos
Tápanyagigény:közepes/magas
Szárszilárdság:kiváló
Korai vethetőség:
Vetési idő javaslat:optimális vetésidő legelejétől
Ajánlott termőtőszám:60 000 - 75 000 tő/ha

Az új genetikánkon felül a Syngenta 2023-as portfóliójában elérhető minden Kedves Termelő számára
a területi adottságainak megfelelő hibrid az extenzívebb hibridektől, a stabil, de jó körülmények között csúcstermésre képes genotípusokig.

Az SY Chorintos (FAO 350-360) magas stressztűrő képességre kifejlesztett, kiváló termőképességgel rendelkező hibrid a FAO 300 érésidő közepén. Jó szárszilárdsággal és magas szemsorszámú csövekkel rendelkezik. Kiváló szemminőséggel és kiemelkedő általános betegségellenállósággal bír. Koraisága ellenére nagy termésszintre képes, gyors vízleadású hibrid, mely kedvező időjárási körülmények mellett őszi búza elővetemény is lehet.

Az SY Torino (FAO 340-360) kiváló víz- és tápanyag-gazdálkodású területek korai, bőtermő képességű hibridje. Termésszintje a FAO 300 csoport második felére jellemző, de FAO 300 eleji betakarításkori nedvességtartalommal. Nagy termés alapja a vastag 18-22 szemsoros csövek, mélyen ülő szemek. Kiváló szem-csutka arány. Versenyképes ajánlat a korai nagy teljesítményre képes hibridek között!

Az SY Ignis (FAO 360-380) közepes tápanyagellátottság mellett kimagasló eredményeket produkál, de amit igazán fontosnak tartunk kiemelni, hogy stresszes körülmények között is tökéletesen telített csöveket hoz, így szinte bármilyen termesztéstechnológia mellett garantált a stabil termés. Gyors vízleadásának köszönhetően alacsony nedvességtartalommal takarítható be, ezáltal csökken a szárítási költség.

Az SY Infinite (FAO 390-410) klasszikus, magas szemszámú, flexibilis csőtípus jellemzőit mutató hibrid. Intenzív, jó termesztési feltételek mellett az egyik legmagasabb termés jellemezi a kukorica kínálatunkban. Magas hektolitersúly és kiváló zöldszáron érés jellemzi.

Az SY Solandri (FAO 380-400) éréskategóriájának győztese a GOSZ-VSZT 2021-es posztregisztrációs kísérletében. 2022-ben is meggyőzően szerepelt a kísérletekben és az üzemi parcellákban is. Mezőtúron történt az SY Solandri kukorica hibridünk megalkotása. A nemesítő állomás nem csak hozzájárult a hibrid teszteléséhez, hanem a szülői vonalak fejlesztése is itt zajlott.

 

SY Solandri kukorica hibrid vetőmag


SY Solandri (FAO 380-400)

Az SY Minerva (FAO 420-440) gyors növekedési erélyével, erős robusztus szárával 2022-ben is meggyőzően szerepelt még az aszályos területeken is. Sok termelő szerint kevésbé volt érzékeny a versenytársakkal szemben a környezeti kitettségekre. Artesian jegyeket visel és normál évjáratban az egyik legnagyobb termőképességre képes hibridünk.

Az SY Carioca (FAO 470-490) már egy bevált és minden körülményt megtapasztalt hibrid, így bizton számítunk teljesítményére a jövőben is. Ki gépen száll a táblái fölé 2022-ben megtapasztalhatta, hogy az SY Carioca zöld növényi részei, még a legkritikusabb időszakban is fotoszintetizálásra képesek maradtak. Természetesen a természenek nehéz ellenállni, de a szélsőséges körülmények ellenére is magas teljesítmény várható tőle.

Próbálja ki a Syngenta kukorica hibrideket 2023-ban!

Kérdés esetén keresse értékesítő csapatunkat!