Elatus Era

Kiterjedt zöld levélfelület védelem

A levél kórokozóktól való külső és belső védelme által az Elatus Era fokozott zöld levélterületet biztosít. A fokozott zöld levélfelület megnöveli a növény fotoszintetikus képességeit és igazolt termésnövekedést biztosít. Az elmúlt két szezonban Innovációs Központunkban a megnövelt zöld levélfelület és terméshozam közötti összefüggést vizsgáltuk, tesztelve a Reading Egyetem megállapításait, amely szerint ha minden nap a búza virágzásától kezdve a zöld levélfelületet 37 %-on vagy afelett tartjuk, terméshozamában 0.15 t/ha terméstöbbletet érhetünk el.

ELATUS™ ERA

Az Elatus™ Era új, erős SDHI tartalmú gombaölő szerünk, amelyet múlt évben vezettünk be a piacra, a Syngenta elismert szakértői csapatának 15 éves kutatási és fejlesztési munkája eredményéül.

Hogyan hat a SOLATENOL SDHI hatóanyag az Elatus Eraban?

Hogyan véd a SOLATENOL™ a szeptória és rozsda fajok ellen

Ez a videó bemutatja a szeptória és rozsda fajok növényen belüli életciklusát. A növény szöveteinek roncsolása már azelőtt megtörténik, hogy a tünetek láthatóvá válnának a növény levélfelszínén,  éppen ezért kiemelten fontos a fungicidek preventív használata.

A gomba hifáinak légzésében okoz zavart, megfosztva őket a túléléshez szükséges energiától.

Az Elatus™ Era külső és belső védelme biztosít a levél zöld felületén, ezáltal fokozott növekedést eredményez, valamint igazolt hasznot realizál a különböző gabonafélék terméseredményeiben.

Termelői tapasztalatok

A Syngenta legújabb fejlesztésű kalászos fungicidjének az üzemi tapasztalatairól kérdeztük az ország négy különböző táján gazdálkodó Termelőt. Kértük őket, hogy röviden mutassák be a gazdaságukat és arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen tapasztalatot szereztek 2020-as rendkívül hektikus évben, milyen kultúrában és mikor használták, illetve fognak-e jövőben Elatus Erát alkalmazni.