Kertindító

Hír

A tavasz a megújulás esélyét jelenti minden növény számára. Az enyhe tél miatt a kártevők-kórokozók tömeges felszaporodására készülhetünk. Melyek azok a szerek, amikre minden bizonnyal szükségünk lesz a kertgondozás során?

  1. A legfontosabb kora tavaszi kerti munkák egyike a veteményesterület előkészítése. Csak azután kezdjük ültetni, miután a talajt is fertőtlenítettük, mert így elpusztíthatjuk a talajban élő drótférgeket, pajorokat. A FORCE 1,5 G talajfertőtlenítő a kártevők elleni védelem megbízható és ideális készítménye. A gázosodó granulátum a gyökérzónába bedolgozva fejti ki tartós hatását. Praktikus kiszerelésének köszönhetően („sószóró”) a kijuttatása egyszerű és könnyű.

  2. A SWITCH nagyágyúként vethető be kertünk több növénykultúrájában is. Csak néhányat kiemelve pl.: csonthéjasok virág monília, dísznövények szürkepenész betegsége, szőlő botritisz esetén számíthatunk a készítmény megbízhatóságára.
    Itt az ideje, hogy a meggyötört füvünk (gyep, díszfű) újjászületése érdekében Switch permetezéssel védekezzünk a sárgás-barnás „hópenész” foltok ellen.

  3. A SCORE 250 EC is többkultúrás gombaölő szer. Sikeresen alkalmazható almában, körtében (piros bimbós állapottól) varasodás és lisztharmat ellen, valamint őszibarackban levélfodrosodás, lisztharmat és levéllikasztó gombabetegségek ellen.
    Őszibarack levélfodrosodás: SCORE 250 EC
    A gomba hűvös és csapadékos időjárásban erőteljesen fertőz. Rügypattanás után 3 kezelés feltétlenül indokolt Score 250 EC-vel, amelyeket célszerű 8 naponként végrehajtani. A hatóanyag felszívódó tulajdonsága miatt eljut a hajtáscsúcsokhoz is, valamint gyógyító hatása révén a 3- 4 napos lappangó fertőzéssel szemben is véd.

  4. A rovar kártevők visszaszorítására a legsokoldalúbb készítmény a KARATE ZEON, mely nagyon sok növénykultúrában biztosít védelmet pl. molykártevők, levéltetvek, cseresznyelégy, foltos szárnyú muslica stb. ellen. Gyors taglózó hatása elhúzódó rovarriasztó tulajdonsággal is párosul.

  5. A kártevők és kórokozók mellett korán megjelennek a gyomok is, melyek igen ellenállóak, ezért már a kezdetektől fontos a rendszeres irtásuk. A MEDALLON PRÉMIUM totális gyomirtó használata segít elkerülni a kapálás okozta derékfájást.  Gyárilag adalékolt formulációjának köszönhetően minden egyszikű és kétszikű gyomnövény lepermetezése esetén hatásos, már fagypont feletti hidegben is. A permetlé elsodródására viszont vigyázzunk, mert a kultúrnövényben is kárt tesz, ezért azokat, ha szükséges takarással védjük.

A Syngenta Kft. a fenti készítményekkel járul hozzá a professzionális kertápolás megoldásaihoz. A fenti kis kiszerelésben is kapható szereket keresse a gazdaboltokban.