MEDALLON PREMIUM gyomirtó szer

MEDALLON PREMIUM gyomirtó szer

Totális hatású gyomirtó szer. A már kikelt gyomnövények zöld növényi részén felszívódva, majd innen a gyökérbe lejutva fejti ki pusztító hatását.

A hatástünetek 1-2 hét után jelentkeznek öregedésben, törpe növésben, levél és hajtásbarnulásban. A folyamat visszafordíthatatlan, az érintett növény elpusztul. Mivel a glifozát a növényben való mozgása folyamán a szaporító képletekbe is eljut így hatása az évelők esetében is a növény pusztulásához, vagy maradandó károsodásához vezet.

A Medallon Prémium a többi totális gyomirtó szerek között valóban prémium kategóriát képvisel. A gyárilag egyedülállóan adalékolt formuláció a hatóanyag mellett hozzáadott természetes tapadás-fokozót és ion védelmi rendszert is tartalmaz. Ennek köszönhetően a készítmény használata során mind az évelő, mind a  magról kelő gyomnövények, valamint a nád és cserjék irtása is hatékonnyá válik.

A kezelést követő 1 óra múlva hulló eső már nem csökkenti a szer hatékonyságát. Közvetlenül fagypont feletti hőmérsékleten is működik.

Hatóanyagtartalom:
360 g/l glifozát, vagy 439 g/l glifozát diammónium só
Formuláció:
SL (vízoldható koncentrátum)
Hatóanyag család:
glicinszármazék
Környezeti besorolás:
Vízi szervezetekre nem veszélyes
Méhekre nem jelölésköteles
Forgalmi kategória:
III. (szabadforgalmú)
Kiszerelés:
200 ml, 1 liter

A NÖVÉNYVÉDŐ SZER FELHASZNÁLÁSÁRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK:

Házikerti felhasználás:100-200 ml/ 10 liter víz/ 100 m2 re kijuttatva (táblázat szerint) 
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap (száradásig)
Élelmezésegészségügyi várakozási idő: előírás szerinti felhasználásnál nincs korlátozás.

Előírt növényvédelmi technológia

A készítmény nem szelektív, a gyomnövényektől megvédendő kultúrnövényre nem kerülhet, mert károsíthatja, ezért azt takarással védjük.
Magról kelő gyomnövények esetében az alacsonyabb dózist kell alkalmazni. Évelő kétszikű, valamint évelő egyszikű gyomnövények esetében a magasabb dózist kell alkalmazni.
Szulák-félék ellen a virágzás idején, tarackbúzafenyércirok, nád ellen a kedvezőbb hatás ősszel érhető el.

Felhasználható:

  • Mezőgazdaságilag nem művelt területek: utak, útpadkák, vízmentes állapotú vízelvezető árkok, ipari létesítmények, üzemanyagtöltő állomások, repülőterek, vasúti pályatestek, totális gyomirtására, ahol azt helyi rendelet nem tiltja.
  • Erdészet bálványfa irtása kéreg kenéssel.
  • Csak 3 évesnél idősebb szőlő- és gyümölcsültetvényekben (csemegeszőlő, borszőlő), almástermésű (alma, körte, birs, naspolya), csonthéjas (cseresznye, meggy, őszibarack, nektarin, kajszibarack, ringló, szilva) és héjas gyümölcsű (dió, mandula, mogyoró, gesztenye) kultúrákban használható a készítmény . Az alkalmazás során ügyelni kell arra, hogy a permetlé a kultúrnövény zöld növényi részeire (hajtások, levelek és a törzsére) ne kerüljön, mert azokat maradandóan károsítja.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!

Professional Solutions

Professional Solutions termékek

Ismerje meg a Syngenta Professional Solutions termékeit