You are here

SY Dooblin

SY Dooblin

Utolsó módosítás:
2020.07.02.
Kultúra: 

Hibrid árpa

A Syngenta hibridárpa nemesítésének legújabb hazai tagja, már a harmadik generációs hibridárpa nemzedékhez tartozik, mely egyet jelent a szélesebb szülői genetikai bázissal. Ez az a bázis, melyre lehet alapozni a termésstabilitás és legmagasabb termésszint elérésében. Korai hatsoros árpa erős kalászorsóval. Nagyon jó általános betegségtolerancia jellemzi, de a hibridárpákra jellemző növényvédelmi és agrotechnológia fegyelem betartása szükséges. Intenzív termesztéstechnológia és jó termőhelyi adottságok mellett kifejlődő nagy tömegű, kitelt kalászai igénylik a szárszilárdítást. Érésidőben a Jallonhoz hasonló, jó bokrosodási kézségge és magasabb számú kalászai mind-mind magukban hordozzák a nagy termés ígéretét.

Termesztéstechnológia:

Intenzív körülmények közé ajánlott hibridárpa, mely meghálálja a gondoskodást már a vetéstől. Jó tápanyagellátottság mellett megfelelő bokrosodásra, sarjhajtás képzésre indukálva és időbeni szárszilárdítás mellett mutatja meg kiváló termőképességét. Kései vetéseket is jól tolerálja!

Hová ajánljuk?

Intenzív hibridárpa magas terméspotenciállal. Azon gazdálkodóknak ajánljuk, akik teljeskörűen betartják a hibridárpa technológiai fegyelmét, így biztosítva a megfelelő bokrosodást, szárszilárdságot és a magas számú kalászkák nyújtotta termésmaximumot.

Agronómiai tulajdonságok
Minőségi besorolás:takarmányárpa
Ajánlott csíraszám:200 csíra /m2
Termőképesség:magas
Tenyészidő:korai
Növénymagasság::átlagos
Vetésidő tolerancia:szept. 25 - október 30.
Klórtoluron rezisztencia:-