You are here

SY Dakoota hibrid árpa

SY Dakoota

Utolsó módosítás:
2020.07.02.
Kultúra: 

Hibrid árpa

2020-ban újonnan bevezetendő SY Dakoota a Syngenta hibridárpa nemesítésének legújabb tagja, már a harmadik generációs hibridárpa nemzedékhez tartozik, mely egyet jelent a szélesebb szülői genetikai bázissal. Széleskörű adaptációs kézségével az ország egész területén sikerrel termeszthető. Korai hatsoros árpa erős kalászorsóval. Jó szárszilárdság és magas hektolitersúly jellemzi. Intenzív termesztéstechnológia és jó termőhelyi adottságok mellett kifejlődő nagy tömegű, kitelt kalászai igénylik a szárszilárdítást. Jó bokrosodási kézsége és magasabb számú sarjhajtásai és kalászai a záloga a kimagasló terméspotenciáljának.

Termesztéstechnológia:

Intenzív körülmények közé ajánlott hibridárpa, mely meghálálja a gondoskodást már a vetéstől. Jó tápanyagellátottság mellett megfelelő bokrosodásra, sarjhajtás képzésre indukálva és időbeni szárszilárdítás mellett mutatja meg kiváló termőképességét.

Hová ajánljuk?

Intenzív hibridárpa magas terméspotenciállal. Azon gazdálkodóknak ajánljuk, akik teljeskörűen betartják a hibridárpa technológiai fegyelmét, így biztosítva a megfelelő bokrosodást, szárszilárdságot és a magas számú kalászkák nyújtotta termésmaximumot.

Agronómiai tulajdonságok
Minőségi besorolás:takarmányárpa
Ajánlott csíraszám:200 csíra /m2
Termőképesség:magas
Tenyészidő:korai
Növénymagasság::átlagos
Vetésidő tolerancia:szept. 25 - október 30.
Klórtoluron rezisztencia:-