Good Growth Plan

Good Growth Plan 2015-2020

A világ népessége rohamos ütemben növekszik, a mezőgazdaságnak ezt a növekvő népességet kell ellátnia biztonságos élelmiszerrel, az erőforrások lehető legészszerűbb felhasználásával. Minden évben több millió hektár termőföldet veszítünk el az erózió, a minőségének romlása és az urbanizáció következtében, ezzel csökken a megművelhető talaj mennyisége, és nagy területeket érintő, jelentős vízhiány várható.

Mit tehet ezért a mezőgazdáság, és az ezen a területen működő vállalatok? A Syngenta felismerte, hogy most kell cselekedni, hogy vissza tudjuk fordítani a kedvezőtlen gazdasági, környezeti és társadalmi folyamatokat, amelyek az élőhelyünket, és ezzel fennmaradásunkat veszélyeztetik.

A valódi változáshoz mérhető, és hatásos lépésekre van szükség, ezért vállalatunk a fenti kihívásokra válaszul 2013-ban hívta életre az első, öt évre szóló fenntarthatósági tervét, a Good Growth Plan-t (GGP), amelynek keretében hat olyan, az élelmiszerbiztonság és a fenntarthatóság problémáinak megoldását célzó, mérhető kötelezettséget vállalt, amelyet 2020-ig teljesít.

Ezen hat kötelezettségvállalás teljesítésével alapvető és tartós hatást gyakorlunk az élelmezésbiztonság javítására, a vidékfejlesztésre, a környezeti fenntarthatóságra és üzleti modellünkre egyaránt. Hiszünk az összefogás erejében, így kitűzött céljainkat termelőkkel, kormányokkal, civil szervezetekkel és más érintettekkel együttműködve igyekszünk elérni.

Magyarországi programok

  • Méhlegelő program
  • Interra farm
  • Contivo TM
  • Fiatal gazdák képzése - együttműködés a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségével Agrya

Fenntarthatóság

Ismerje meg a Syngenta fenntarthatósági szemléletét.

Eredményeink

Egy évvel a vállalat határidő előtt, tehát már 2019-ben szinte minden kitűzött célunkat teljesítettük. A GGP kezdete óta eltelt öt évben folyamatosan tanultunk, és az így szerzett tapasztalatokra építve alakítottuk ki a következő öt évre szóló Good Growth Plan-t, amelynek részleteit 2020 második felében tettük közzé.

Hat fenntarthatósági vállalásunk és az eddig elért eredmények

Hat fenntarthatósági vállalásunk és az eddig elért eredmények

Eredményeink Magyarországon

Biodiverzitás növelés

Biodiverzitás növelés

közel 300 ezer hektáron Magyarországon a Good Growth Plan keretében

Talajegészség javítás

Talajegészség javítás

közel 300 ezer hektáron Magyarországon a Good Growth Plan keretében

Munkabiztonsági tréning 11 ezer hazai mezőgazdasági dolgozónak a Good Growth Plan keretében

Munkabiztonsági tréning

11 ezer hazai mezőgazdasági dolgozónak a Good Growth Plan keretében

Köszönjük mindenkinek, aki a kezdetektől a mai napig szakértelmével, munkájával és lelkesedésével hozzájárult ahhoz, hogy célkitűzéseink megvalósulhattak, és valódi, mérhető hasznot jelentenek a termelőknek, a társadalomnak és Földünknek egyaránt.