Talajegészség javítás közel 300 ezer hektáron Magyarországon a Good Growth Plan keretében

A mezőgazdasági nagyvállala­tok közül a világon elsőként a Syngenta tett közzé fenntartha­tósági tervet 2013-ban, Good Growth Plan (GGP) néven, amelynek keretében az élelmiszerbiztonság és a fenntarthatóság problémáinak megoldását célzó, mérhető kötelezettségeket vállalt, amelyeket a kitűzött határidőig, 2020-ig sikeresen teljesített.

A 2013-2020 közti időszakban az eredetileg kitűzött 10 millió hektáros célunkat jóval túlteljesítve, világszerte összesen 14,1 millió hektárnyi termőföldön javítottuk a termőképességet.

A globális eredményekből hazai csapatunk is kivette a részét.  Magyarországon összesen 280.548 hektáron javítottuk a talaj egészségét.

A Syngenta fenntartható és intenzív növénytermesztési megoldásokat kínáló CONTIVO programjának tanácsadóinak közreműködésével közel 150.000 hektárnyi területen álltak át a termelők a talajkímélő művelésre hazánkban.

A talaj egészsége szintén jelentősen javult azokon a területeken, ahol 2003 óta vizsgáljuk a talajkímélő művelés hosszútávú ökonómiai és ökológiai hatásait a Syngenta Interra Farm hálózat magyarországi tagja, a dióskáli Plótár-gazdaság területén, Szentgyörgyváron és környékén. A kísérletekbe bevont területeken a Magyar Tudományos Akadémia szakértőivel közösen a talaj egészségi állapotára vonatkozóan gyűjtünk adatokat (pl. biodiverzitás, rovarok, giliszták, madarak előfordulása, fajok és egyedek száma, stb.).

Talajegészség javítás közel 300 ezer hektáron Magyarországon a Good Growth Plan keretében
Good Growth Plan 2015-2020

Egy bolygó - hat vállalás

Ismerje meg a GPP 2015-2020 vállalásait és eredményeit