Bonyolult dolgok egyszerű megoldása: Amistar

A szerencsések táborához tartoznak azok az emberek, akiknek módjukban áll veteményest létrehozni. Legyen az bárhol: erkélyen ládákban, néhány m2-es kis területen, vagy egy igazi nagy kertben. Mostanság, a kijárási veszélyhelyzetben még jobban felértékelődik ez a tevékenység, hiszen napi elfoglaltságot és mozgást is ad, főként pedig azért, mert a megtermelt saját zöldségféléinkkel ízletesebbé tehetjük a mindennapi étkezéseinket. Ezért az elkövetkezendő időszak fontos feladata lesz, hogy megóvjuk veteményünket a gombabetegségektől, amelyek spórái a széllel hamarosan érkeznek.

JÓ SZERVÁLASZTÁS – ÚT A SIKERHEZ!

A sokszínű kiskertünk elvetett vagy palántázott növényeit más és más gombabetegségek támadhatják meg. Hagymafélék, saláta, rukkola, borsó, bab, dinynye, káposztafélék, gyökérzöldségek, cékla és paradicsom esetében lisztharmat, rozsda, fehérpenész, peronoszpóra, paradicsomvész, alternária, valamint további betegségekkel is találkozhatunk. Rosszabb esetben e kórokozók ellen zöldségfajtánként külön-külön szükséges védekezni, más és más szerekkel, kombinációkkal, ami igen nagy kihívást jelentene mindenki számára.

Jó hír, hogy cégünk, a Syngenta Kft. Amistar gombaölő szerét választva egyetlen készítménnyel a felsorolt valamennyi gombabetegség támadását vissza lehet „verni”!

Az Amistar az eddig ismert legszélesebb hatásspektrumú, sok növénykultúrában használható felszívódó gombaölő szer. Önmagában kijuttatva is hatékony a fertőző gombák blokkolására. Gombaölő hatása mellett jelentős a növényre gyakorolt kondicionáló-zöldítő tulajdonsága is.

AZ AMISTAR AJÁNLOTT FELHASZNÁLÁSA:

Általánosságban elmondható, hogy az Amistart az alábbiak szerint javasolt alkalmazni:

  • betegség tüneteinek megjelenése előtt permetezzük ki pl. uborka-, cukkini-, dinnye-,
    hagyma- és tökfélékben.
  • Gyökérzöldségek, paradicsom, tojásgyümölcs esetében pedig az első tünetek megjelenésekor kezdjük el a védekezést (lisztharmat, paradicsomvész, alternária, rozsdabetegségek ellen).

Korlátozás: Szezonban (növényenként eltérően): évi 2-3 védekezés engedélyezett Amistarral.

Házikerti felhasználás: 7-10 ml/4-10 l vízben/100 m2. Járványveszélyes időszakban a magasabb dózis
(10 ml/10 l vízbe/100 m2) indokolt lehet.

Az Amistar készítmény ampullás kiszerelésben is megvásárolható.
Keresse bizalommal a Gazdaboltokban, valamint az Oázis és Hermész áruházakban.

Kiskerti megoldások - Syngenta Professional Solutions termékek

Kiskerti megoldások

Ismerje meg a Syngenta Professional Solutions termékeit!

Széles hatásspektrumú, több kultúrás gombaölő szer készítmény.