Amistar Spray gombaölő szer

AMISTAR SPRAY gombaölő szer

Az Amistar Spray széles hatásspektrumú, virág és dísznövény kultúrában is felhasználható felszívódó gombaölő szer.  Önmagában kijuttatva is hatékony a virágokat fertőző gombák blokkolására. Gombaölő hatása mellett jelentős a növényre gyakorolt kondicionáló- levél zöldítő tulajdonsága is.

Hatóanyagtartalom:
250 g/l azoxistrobin
Formuláció:
SC (vizes szuszpenzió koncentrátum)
Hatóanyag család:
strubilurinok
Környezeti besorolás:
Vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. 
Méhveszélyesség: nem jelölésköteles.
Forgalmi kategória:
III. (szabadforgalmazású)
Kiszerelés:
1 ml-es patron 1 l-es vízzel töltött szórófejes flakonban
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap 

Felhasználás:

Virág és dísznövény kultúrában ajánlott a használata, különös tekintettel a táblázatban szereplő virágokra, amelyek érzékenyek a lisztharmat, rozsda, peronoszpóra, szürkepenész, fehérpenész, valamint alternáriás foltosság és varasodás típusú megbetegedésekre.

EgynyáriakBalkon növényekCserepesekÁgyás virágok
Árvácska, Nebáncsvirág Bohócvirág, Petúnia, Büdöske-félék, Rézvirág, Hópehely virág, Százszorszép, Krizantém, Szegfű, Napvirág, VasfűMuskátli-futó-álló, Petúnia-futóCiklámen, Mikulásvirág, Afrikai ibolya, Fukszia félékRózsafélék, Lilacserje, Dália fajok, Borostyánlevelű ciklámen

A permetlé bekeverése: A permetező flakon nyaki részéről egy határozott mozdulattal húzza ki, távolítsa el a színes műanyag gyűrűt, majd a szórófejrészt csavarja az óra járásával megegyezően szorosan a flakonra. Ezáltal a belső kapszula rendszer aktiválódik, így a hatóanyag oldatba vitele egy összerázással megtörténik anélkül, hogy közvetlenül érintkezne a hatóanyaggal.

Előírt permetezési technológia

Permetezés közben a kötelezően előírt gumikesztyű mellett munkavédelmi maszk használata is javasolt!

Dísznövényekben, virágokban a permetezést a tőlevelek és hajtások, valamint a virágrészek kifejlődésekor szükséges elvégezni. A megfelelő permetlé fedés biztosítása érdekében kétszer-háromszor pumpáljunk permetlevet a növények belső részeire és a külső felszínére is. A további ismételt permetezést a várható fertőzés kialakulása függvényében később, (leghamarabb 10-14 nap múlva) végezzük el. Törekedjünk a már bekevert permetlé 1 napon belüli felhasználására, kipermetezésére.

Fitotoxicitás és annak elkerülése: Néhány, főként holland nemesítésű álló muskátli fajtánál a kezelést követően levél sárgulás-fehéredés alakulhat ki. A levelek ugyan néhány héten belül visszazöldülnek és a virághozam sem csökken, de ezeket a növényeket a továbbiakban ne permetezzük a készítménnyel.

Várakozási idő: A permetlé beszáradása után nincs korlátozás.

Az Amistar Spray azonos a 35042/2001. FVM számon engedélyezett Amistar gombaölő permetezőszerrel.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!

Kiskerti megoldások - Syngenta Professional Solutions termékek

Kiskerti megoldások

Ismerje meg a Syngenta Professional Solutions termékeit!