Reglone Air adminisztrációs kötelesség - 2023

Hír
Napraforgó

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatóság a GOSZ (Gabonatermelők Országos Szövetsége) kérelmére 2023. április 17. napján kelt határozatában engedélyezte a Reglone Air deszikkáló szer felhasználását. A felhasználást engedélyező 6700/761-2/2023. számú NÉBIH határozat IDE kattintva letölthető!

A készítmény a szükséghelyzeti engedélyokirat szerint 2023. május 25-től 2023. szeptember 21-ig használható fel betakarítás előtti állományszárításra a következő kultúrákban: őszi káposztarepce, szója, napraforgó, olajlen, mustár és olajretek kultúrákban, továbbá étkezési napraforgóban, valamint napraforgó és kukorica hibrid vetőmagtermesztésben, 1,5-2,0 l/ha dózisban földi géppel (hidas traktorral) kijuttatva 300-400 l/ha permetlével.

A termelő köteles a felhasználást a kezelés előtt jóváhagyatni a területileg illetékes vármegyei kormányhivatal növényvédelmi hatóságával a kitöltött regisztrációs lapon. A regisztrációs adatlap letölthető INNEN! A kezelés kizárólag növényvédelmi szakmérnök felügyeletével történhet!

A kitöltött és az illetékes vármegyei kormányhivatal által elfogadott, aláírt bejelentő lapot a reglone2023@gabonatermesztok.hu címre kell elküldeni az engedélyokirat kötelezően betartandó előírása szerint.

Közreműködését előre is köszönjük!