Új generációs hibridjeink

Batanga

„Bitang jó a Batanga...” ezekkel a szavakkal jellemezte egyik kedves termelőnk az SY Batanga-t betakarítás után.

Tény, hogy a 2016-os év kukorica termesztés szempontjából ismételten tartogatott változatosságot, gondoljunk csak a csapadékhiányos és lehűlésekkel tarkított áprilisra. Mégis összességében országosan az átlagosnál jobb termésekkel várják a termelők a betakarítások eredményét. A bevezetés évében a mintegy 10 ezer ha-on termesztett SY Batanga eddigi üzemi eredményei alapján hozza elvárasainkat, melyet a gyengébb-közepes termőhelyek jó ár-értek aranyú, termésmaximalizáló hibridjeként fogalmaztunk meg. Több év adaptációs kísérletei alapján mutatott stabilitása emlékeztet a régi, megbízható Furio hibridünkre, természetesen a mai kor kihívásának megfelelő korszerűbb agronómiával. A termelők véleménye alapján az SY Batangát gyors fejlődés, tetszetős széles levelek, a korábbi genetikákhoz képest hosszabb zöld száron érés, gyors víz leadás és kiugró teljesítmény jellemzi még a gyengébb adottságú, homokos termőterületeken is. Az esős csapadékos ősz ellenére már kedvezőnek mutatkoznak az eredmények, az első széles körű tapasztalások. Az idei szeptember végi indián nyárban gyors leszáradás és alacsony betakarítási szemnedvesség jellemezte, melynek köszönhetően kiváló búza előveteménynek bizonyult.

SY Zephir

Egy üzem kukorica termőterületének gerincét adó hibrid kiválasztásának fő szempontjai a stabilitás és a megbízhatóság. Ezen tulajdonságok alapján került kiválasztásra a korai éréscsoport végi (FAO390), új hibridünk az SY Zephir. Sok év technikai fejlesztési adatainak alapján az egyik legjobb szárszilárdsággal rendelkező hibrid, zöld száron érése új megközelítésbe helyezte genetikánkat. Az SY Zephir jó termőhelyi adaptációval rendelkező hibrid, amely kedvező körülmények között is kimagasló eredményekre képes, azonban genetikai előnyét gyengébb, közepes termőhelyeken tudjuk igazán kiaknázni. Az SY Zephir kezdeti fejlődése a lassabban felmelegedő talajokon is kimagasló, agronómiája korszerűbb, terméspotenciálja magasabb, mint a szintén stabilitásáról híres Thermo hibridünk. Az SY Zephir az elmúlt évek vizsgálatai alapján jó csőegészségével is felhívta magára a figyelmet. Kedvező agronómiájának, jó ár-érték arányának és kiváló termésstabilitásának köszönhetően az SY Zephir a közepes és kedvezőtlenebb adottságú területek ideális hibridje.

SY Photon

Jogos igényként fogalmazódik meg az intenzíven gazdálkodó termelők részéről, hogy kalászosok előtt, a korán betakarítható, gyors vízleadású kukorica estében se kelljen lemondani a kimagasló termés lehetőségéről. Az SY Photon piacra lépésével a Syngenta fejlesztési kísérletei alapján ezzel a hibriddel a fent említett kritériumokban nem is kell kompromisszumot kötni, mivel átlagosnál jobb termőterületeken, kellő intenzitás mellett a termése a korai éréscsoport végi hibridek eredményét mutatja. Hosszú szemkitelítődési időszakával és érésidejének ciklusa végén dinamikus vízleadásával, kiváló szem-csutka arányával (90-10), mélyen ülő szemeivel a termelők elismerését is kivívta. Az SY Photon az ország bármely régiójában, intenzív termelési színvonal mellett sikeresen termeszthető hibrid.

SY Batanga - Termelői tapasztalatok Tiszadobon

Kérjük fogadja el a marketing sütiket, a videó megtekintéséhez.

Termékajánló

SY Batanga

Stabil, megbízható, közepes helyeken is jól teljesítő kukorica hibrid.

SY Photon

Érésideje egyik legnagyobb terméspotenciáljával rendelkezik, mely gyors vízleadással...

SY Zephir

Új alternatíva