You are here

A Syngenta Magyarországon

A Syngenta Magyarországon

2011 októberétől a Syngenta új, közös szervezetben dolgozik tovább világszerte, így Magyarországon is. Az eddig két külön cégként, egymás mellett működő két üzletág, a növényvédelem és a vetőmag egyesül, hogy növénykultúra-alapú integrált megoldásokat nyújthasson partnereinek – létrejön tehát az „Egy Syngenta”. Ez azt is jelenti, hogy a cég ezentúl Magyarországon is közös értékesítéssel, marketinggel és vevőszolgálattal működik.

Növényvédelem

A Syngenta Magyarországon évek óta piacvezető a növényvédő szerek területén. A különféle innovatív növényvédő szerek (gyomirtók, gombaölő és rovarölő szerek, növekedésszabályozók és csávázó szerek) értékesítése mellett

  • folyamatos szakmai tanácsadást nyújt a mezőgazdasági termelőknek
  • a nemzetközi innovációs hátterére támaszkodva növénykísérleteket vezet és mutat be
  • kiemelt szakmai eseményeket szervez (ilyen például az országos szántóföldi bemutató, a Szer-Show és a Syngenta borverseny).

Ha többet szeretne megtudni a Syngenta növényvédelemben betöltött vezető szerepéről, kérjük, látogassa meg a Syngenta növényvédelem weboldalát.

Vetőmagok

A Syngenta Magyarországon vezető szerepet játszik szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában és forgalmazásában, valamint zöldség és virág vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában.

A szántóföldi vetőmagok piacán a Syngenta vetőmagokat nemesít, szántóföldi kísérleteket végez, vetőmagot állít elő és dolgoz fel Magyarországon immár közel két évtizede. Meghatározó termékei a kukorica, az olajos növények (napraforgó és repce), valamint a cukorrépa. A legújabb beruházásoknak köszönhetően a Mezőtúron működő vetőmagüzem Európában a legkorszerűbb. További információkért kérjük, látogassa meg a Syngenta szántóföldi vetőmagok weboldalát

Elődei révén a Syngenta már évtizedek óta foglalkozik zöldségfélék nemesítésével és forgalmazásával Magyarországon. A cég regionális jelentőségű kutatás-fejlesztési központja (nemesítés, termékfejlesztés) Ócsán működik. Meghatározó termékei közé tartoznak a káposztafélék, a dinnyefélék, a paradicsom és a paprika. További információkért kérjük, látogassa meg a Syngenta zöldség vetőmagok weboldalát.

A Syngenta virág üzletágát Magyarországon egy disztribútor, a Floretum Kft. képviseli. A cég a Syngenta kiváló minőségű cserepes és ágyásnövényeit forgalmazza, fajtáit vetőmag, palánta és dugvány formájában kínálja. Meghatározó termékei közé tartoznak az árvácska- és muskátlifélék, valamint a mikulásvirág. További információkért kérjük, látogassa meg a Floretum Kft. weboldalát.