You are here

Mezőtúri gyerekeket ajándékoztak meg Syngenta munkatársai

Sajtóközlemény
2019.12.18.

Csaknem 450 ezer forintot ajánlottak fel a Syngenta munkatársai a vállalat idei karácsonyi gyűjtésén, amelyből a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mezőtúri Tagintézményét ajándékozták meg gyermekek fejlesztését segítő játékokkal.

 

„Ötödik éve szervezzük meg Karácsony előtt munkatársaink körében az adománygyűjtésünket. A beérkező felajánlásokból minden évben olyan intézményt, vagy civil szervezetet támogatunk, amely kiemelten fontos fejlesztő munkát végez a halmozottan hátrányos helyzetű, fejlesztésre szoruló, sok esetben fogyatékkal élő gyermekek körében. Idén először a Facebook oldalunk követőinek javaslatait is figyelembe vettük és az általuk leginkább támogatott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mezőtúri Tagintézményét ajándékoztuk meg. Az intézmény számára az összegyűlt összesen 447 525 forintból különféle ajándékokat tudtunk átadni, köztük olyan játékokat, amelyek hasznos segítséget jelentenek majd a pedagógusoknak a korai fejlesztésben”, ismertette Boncz Eszter, a Syngenta kommunikációs vezetője.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mezőtúri Tagintézménye 2013 óta foglalkozik öt település - Mezőtúr, Kétpó, Túrkeve, Mesterszállás, Mezőhék – gyermek és fiatalkorú - 0-23 éves kor közötti - lakosaival. Az intézmény szakemberei rendkívül széles tevékenységi körben segítik őket. A fejlesztésre szoruló, többször halmozottan sérült gyermekekkel való napi szintű foglalkozások mellett feladataik közé tartozik a konduktív pedagógiai ellátás, a szakértői bizottsági tevékenység, a logopédiai alapellátás, a gyógytestnevelés, a nevelési és pályaválasztási tanácsadás, az iskolai és óvodapszichológia tevékenységek koordinációja, valamint a kiemelten tehetséges gyermekek azonosítása és gondozása is. 

 

„Nagyon meglepődtünk és rendkívül boldogok vagyunk, hogy a támogatást intézményünk kapta, nagyon jó szolgálatot tesznek majd az ajándékok a mindennapi munkánkban. A Syngenta felajánlásából érkezett eszközök és játékok nagy segítséget jelentenek a vizuális, a hallási, valamint motorikus készségek és képességek fejlesztésében már egészen kicsi gyermekek számára”, hangsúlyozta Bencsik Mária Bernadett, a tagintézmény igazgatója.