Vibrance® Duo - kombinált kalászos gombaölő csávázószer

Hír

A Vibrance® Duo kombinált kalászos gombaölő csávázószer búza, árpa, tritikálé, rozs és zab csávázására. Hatásos a őszibúzában kőüszög, porüszög, fuzáriumos betegségek, hópenész, árpában pirenofórás levélcsíkosság, hópenész, porüszög ellen.

Különlegessége, hogy gombaölő hatása mellett gyökérnövekedést serkentő élettani hatással rendelkezik. Így már a kezdetektől nagyobb az esély a magasabb termésre, hiszen a nagyobb, fejlettebb gyökérzet segíti az áttelelést, homogénebb, fejletebb állomány kialakulását.  Továbbá hatékonyabbá válik a vízfelvétel, mely különösen száraz időszakokban nagy előny.

Hatóanyaga: 25 g/l fludioxonil + 25 g/l szedaxán

Mit nyújt a fludioxonil?

A kontakt hatású fludioxonil széles körű védelmet biztosít de különösen hatékony a fuzáriumos betegségek ellen.

Mit kell tudni a szedaxán-ról?

A szedaxánt a Syngenta kifejezetten csávázásra fejlesztette, más növényvédelmi beavatkozásokban nem használjuk. Ezt elsősorban a rezisztencia elkerülése érdekében történik. A felszívódó szedaxán rizoktónia és hópenész ellen hatékony valamint különlegessége, hogy a gyökérnövekedés stimulálásával segíti a jobb gyökeresedést, a fejlettebb állomány kialakulását. Ennek az élettani hatásnak köszönhetően a növény jobban viseli a különböző abiotikus stressz hatásokat például jobban ellenállhat az aszálynak.

A Vibrance® Duo gyors, egyenletes kelést, egységes állományt biztosít. Nem tartalmaz triazolt, itt fontos megjegyezni, hogy egyes triazolok lassíthatják a kezdeti fejlődést.

HATÁSSPEKTRUM ÉS DÓZIS
KultúraKártevőDózisÉ.V.I.
Búza (őszi, tavaszi)hópenész, szeptóriás betegségek, fuzáriumos betegség, kőüszög, porüszög, rizoktónia2,0 l/t
 
előírt növényvédelmi technológia szerinti felhasználás esetén nem szükséges
Árpa (őszi, tavaszi)hópenész, pirenofórás levélfoltosság, porüszög, fedettüszög
Tritikáléhópenész
Rozshópenész, szárüszög
Zabporüszög1,5 l/t

Vibrance® Duo kezelés gyökérnövekedést stimuláló hatását szemléltei a rizotronban beállított kísérlet. Az alábbi ábrán az első rizotronban kezelés nélküli, míg a másodikban Vibrance® Duo-val kezelt növény gyökérnövekedése látható.

Vibrance Duo kezelés gyökérnövekedést stimuláló hatása

A Vibrance® Duo használatának további előnye a rendkívül alacsony leporlási érték. Az általunk vizsgált több készítménnyel összehasonlítva a Vibrance® Duo által kezelt vetőmagokon volt a legkisebb a leporlási érték. A csávázott vetőmag színe élénk piros, ezért egyéb színezék használatát ki lehet hagyni a receptúrából, ezzel is egyszerüsítve a csávázást.

A Vibrance® Duo dózisa 2 liter/ vetőmag tonna. A készítményt egyenletesen kell felvinni a mag felületére tonnánként 10 liter csávázólé felhasználásával.