You are here

Védekezzünk a hő és szárazság okozta stressz ellen a kukoricában!

Hír
2017.07.05.

A Quilt Xcel támogatja a kukorica élettani folyamatait, segítve ezzel a hő és a szárazság okozta stresszes időszakok átvészelését: 

  • A kukorica 8-10 leveles fejlettségénél kijuttatva segíthetjük a növényt a nyár eleji szárazság átvészelésében, a stresszhatások tompításában. 

Kártevő előrejelzés kukoricában! 

Az egyre nagyobb gazdasági károkat okozó kukoricamoly és a gyapottok bagolylepke mára az ország valamennyi kukoricatermő területén előfordul. Az általuk okozott kár nem csak jelentős mennyiségi, hanem minőségi is, hiszen károsításuk következtében számos toxintermelésre képes gombakórokozó telepedhet meg a növényen. 

Mi lehet a valóban hatékony védekezés eszköze?

  • Az Ampligo taglózó hatása mellett hosszú tartamhatást biztosít a kukoricamoly és a gyapottok-bagolylepke gyakorlatilag minden fejlődési stádiuma ellen. 
  • Hatóanyag összetételéből következően hatékonyan gyéríti a kukoricabogár és a levéltetű állományt is, így egy védekezéssel komplett megoldást érhetünk el a fent említett kártevők ellen. 
  • Az Ampligo takarmány- és csemegekukoricában, illetve kukorica vetőmag előállításban is felhasználható. 

A védekezést előrejelzésre alapozva, a lepkék csúcsrajzásáig, tojásrakás, valamint a tömeges lárvakelés előtt szükséges elvégezni. 

A kártevők elleni megfelelő időzítéshez segítséget nyújt a Syngenta új kukorica-kártevő előrejelző rendszere!