Syngenta Portfólió 2022: kukoricák kifejezetten a magyar termelőknek!

Hír
Syngenta Portfólió 2022: kukoricák kifejezetten a magyar termelőknek!

Miben nyújt mást a Syngenta, mint a többi kukorica nemesítő cég Magyarországon? Folyamatosan fejleszt, a magyarországi termelők érdekében.

Európa legnagyobb kapacitású kukorica és napraforgó vetőmag-kutatóbázisát építette fel a Syngenta 2020-ban Mezőtúron, mely egy olyan modern technológiával felszerelt állomás, ami különféle kukorica- és napraforgó hibrideket nemesít, nemcsak magyar, hanem egész európai piacra.

Ennek az állomásnak és csapatnak is köszönhetjük a kelet-európai piacra fejlesztett Artesian hibrideket - SY Carioca, SY Minerva, SY Chorintos, SY Orpheus és SY Premeo - és az intenzív termelési körülmények mellé ajánlott SY Torino, SY Infinite, valamint a legújabb fejlesztésű SY Solandri kukorica hibridet, mely remélhetőleg rövid időn belül termelőink kedvence lesz.

A Syngenta nagy örömmel mutatja be partnereinek a 2022-es kukorica portfólióját:

A Syngenta felkészült a termelői igényekre is, így az Elevation márka nem csak gombaölő szert, hanem kiemelkedő magvédelmet is tartalmaz Vibrance néven, mely védi a csírázó magokat a kelés időszakában előforduló gombáktól (pl. phytium, rizoktónia, fuzárium fajok és egyéb talajlakók).

A Vibrance az abiotikus stressz elleni védelem a gyökérnövekedést támogató hatásán keresztül segíti a növényt a korai fejlődésben.

Az Elevation Plus logóval ellátott hibridjeink (az Elevation csávázáson felül) már tartalmazzák a Force 20 CS rovarölő csávázást is, mely a talajlakó kártevők (drótférgek) elleni védelmet segíti.

Újdonságaink 2022-re (a képre kattintva megnézheti nagyobb méretben):

SY Solandri

FAO 380-400

Nagy terméspotenciál és jó alkalmazkodóképesség jellemzi az új intenzív hibridünket, az SY Solandrit. A NÉBIH FAO 300 csoportjában első éves regisztráltként 2019-ben máris 112%-os termést produkált a sztenderdekhez viszonyítva. Ideális körülmények között - biztosítva mindent, ami fejlődéséhez szükséges -  magas tőszámon a 23t/ha* termést is közelítette a Debreceni Egyetem látóképi kisérleti telepén beállított terméspotenciál kísérletben!* A csövet végig takaró. ugyanakkor korán felnyíló csuhéjleveleknek köszönhetően jó vízleadási dinamikája van. Agronómiája a vizsgálati időszakban kiváló eredményeket mutatott, mind szár- mind gyökérerősségben.

Termesztéstechnológia: Az átlagosnál jobb körülményeket és intenzív termesztési viszonyokat kedveli.

Hová ajánljuk? Magas terméspotenicálú, valódi FAO 300 végi érésidejű és vízleadású hibrid.

SY Bilbao

FAO 500-520

Új, ideális kettős hasznosítású hibridünk. Szemesként is betakarítható, de kimagasló zöld- és szárazanyag-tömege révén magas energiatartalmú szilázs készítésére is kiválóan alkalmas. Rugalmas csőtípusa révén jól tolerálja a vetéshibákat is.

Termesztéstechnológia: Erőteljes növényei a gyengébb termőhelyekhez is jól alkalmazkodva biztosítják a magas termést. Flexibilis csőtípusú, mely révén képes a jobb területeken hosszabb csövet teremve kihasználni a kedvezőbb feltételeket. Közepes tápanyagigényű.

Hová ajánljuk? Kiváló, megbízható kettős hasznosítású hibrid az ország minden részére ajánlva.

SY Valparaiso

FAO 560-580

Jó agronómiai tulajdonságú, magas robusztus silókukorica. Jó adaptációs képességgel rendelkezik, erektív, üde zöld és stabil szárszilárdságú hibrid. A 2021-es silókukorica fejlesztési kisérletekben az egyik legnagyobb zöldtermést adta mind stresszes, aszályos, mind normál viszonyok között.

Termesztéstechnológia: Jó adaptációs képességű, eltérő évjáratok esetén is sikerrel termeszthető. Az intenzív silótermesztési körülményeket meghálálja, magas szemsorszámú hibrid, mely a környező országokban már bizonyított magas termésével és kiváló beltartalmi mutatóival.

Hová ajánljuk? Adaptációs és üzemi kísérletekben tesztelve 2021-ben Magyarország minden országrészében az elsők között végzett. Kiváló ár-érték aránnyal és jó beltartalmi eredményekkel rendelkezik.

Fedezze fel portfóliónkat!

Kérdés esetén keresse értékesítő csapatunkat! >>

A Syngenta kukorica termesztését támogató technológia:

Syngenta növényvédelmi technológia kukoricában - 2021