Share page with AddThis

Működik a Syngenta technológiai ajánlata silócirokban is

2020.10.05.

Hajdúböszörmény nagypródi határrészén a Kelet Földgép Kft. betakarította a Syngenta silócirok tábláit hektáronként közel 1000q termésátlaggal.

A termelő betartotta a Syngenta termesztéstechnológiai ajánlását. A G 1990 (bugátlan) és a Sucrosorgo 506 (bugás) silócirok fajtáinkat 2:1 arányban vetette a magasabb beltartalom és a jobb szárszilárdság elérése érdekében. A vetéskor FORCE 1,5G talajfertőtlenítőt használt, majd az állományt GARDOPRIM PLUS GOLD gyomirtó szerünkkel gyomirtotta, amely a teljes tenyészidőszakra gyommentességet biztosított az extrém száraz tavasz ellenére is. A gyomkonkurencia- és kártevő mentes fejlődés jobb szárszilárdságot eredményezett, ami hozzájárult a biztonságosabb betakaríthatósághoz és a rekord hozamhoz.

A Hajdúságban az idei extrém csapadék és viharok ellenére a Syngenta silócirok hibridjei és termesztéstechnológiája „állták a sarat” és rekordterméssel hálálták meg a törődést.

A termelő elégedett és büszke az elért eredményre!