Nem kapott csapadékot az alapkezelés? Keres egy kedvező árú terméket az évelők elleni gyomirtásra? A Milagro Plus® a megoldása

Hír

A kukorica gyomirtásában a legnagyobb szegmens a posztemergens kezelések területe. Ennek számos oka van, de elsősorban az évelő gyomok elleni védekezés indokolja a népszerűségét. Másodsorban a csapadék megérkezésének valószínüsége bizonytalan.

Az idei év tipikusan lenyomata ezeknek a tényezőknek. A száraz áprilist száraz május követi, ami miatt a pre- vagy korai posztemergens gyomirtások nem vagy csak gyengén működnek. A gyomok tömeges kelésére sok helyen nem lehet számítani, viszont az évelő gyomok közül (köszönhetően a téli megfelelő mennyiségű csapadéknak) a mezei acat és a fenyércirok tömegesen kel. Ezek a problémáknak a megoldására kiválóan alkalmas a Milagro Plus® használata.

Mire nyújt megoldás ez a termék:

  1. Ha valaki egy rendkívül kedvező árú termékkel szeretné a nem sikerült korai posztemergens gyomirtását kijavítani, akkor a Milagro Plus® 1,0 l/ha dózisban kiváló hatékonyságot ad
  2. Ha csak az évelő gyomok jelennek meg, akkor a Milagro Plus® hatékonyan alkalmazható
  3. Egyenetlen gyomkelés esetén a Milagro Plus® magasabb dózisban (1,2 l/ha) történő alkalmazása megoldást nyújt

A Milagro Plus® egy rugalmasan használható készítmény takarmány és silókukorica posztemergens gyomirtásában 1,0-1,2 l/ha dózisban a kultúrnövény 3-6, magról kelő gyomok 2-4 leveles, az évelő gyomok 10-20 cm-es vagy tőlevélrózsás állapotában. A készítmény kiszerelése (5 L) lehetővé teszi, hogy kisebb, akár 4-5 ha-os területek is kezelhetők legyenek. A készítményt csomagban lehet megvásárolni, amely tartalmazza az adott területre való nedvesítő szert is (Eucarol Plus). Javasolt lémennyiség 200-300 l/ha. Célszerű légbeszívásos, kétréses fúvókákat alkalmazni.

A csomag javasolt végfelhasználói ára: 8200 Ft/ha*

Papp Zoltán
Kukorica és napraforgó termékmenedzser

*Kereskedők részére kiközölt javasolt végfelhasználói ár