Listego Pro - Új formulációjú hatékony posztemergens gyomirtó szer CLP napraforgóban

Hír
Listego Pro Új formulációjú hatékony posztemergens gyomirtó szer CLP napraforgóban
  • Erős hatás a szerbtövis, selyemmályva és csattanó maszlag ellen
  • Kimagasló hatás magról kelő egyszikű gyomok ellen
  • Rugalmas kijuttathatóság
  • Csapadékfüggetlen

A Listego Pro 50 g/l imazamox hatóanyagot tartalmazó, kizárólag a Clearfield® Plus napraforgó hibridekben használható posztemergens gyomirtószer. A készítményt 0,6-1,0 l/ha dózisban posztemergensen, a kultúrnövény 2 leveles állapotától a 8 leveles fejlettségéig kell kijuttatni. A kezelés optimális ideje a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles, a magról kelő egyszikű gyomfajok 1-3 leveles állapotában van.

Alacsonyabb dózisban (0,6-0,8 l/ha) is hatékony a vadrepce, disznóparéj fajok, fekete csucsor, csattanó maszlag ellen. Erős gyomfertőzés esetén, fejlettebb gyomnövények ellen, vagy nehezen irtható gyomnövények (kakaslábfű, muhar fajok, selyemmályva, parlagfű, keserűfű-, szerbtövis és libatop fajok) ellen a magasabb, 1,0 l/ha dózisban kell kijuttatni. (1. ábra).

A készítmény mellé javasoljuk az Eucarol Plus 0,5 l/ha dózisban történő alkalmazását (a csomag tartalmazza), amellyel az erősebb viaszréteggel borított, fejlettebb (pl.: fehér libatop, egyszikűek) gyomok ellen is hatásosabb.

Listego Pro 1,0 l/ha + Eucarol Plus 0,5 l/ha