Hogyan védekezzünk az otthonunkban a rovarok ellen?

Hír

A szinantróp állatok olyan fajok, amelyek az ember közelében vagy közvetlen környezetében élnek: kullancsok, bolhák, tetvek, szúnyogok, házi egerek, szürke patkányok, házi cinke, falusi vagy városi fecskék és még sok más. Az ember által létrehozott vagy módosított környezethez alkalmazkodó életciklusukkal, a szinantróp állatok jelentős része emberekkel és háztartási, illetve vadon élő állatokkal érintkezik. Éppen ezért hordozói lehetnek számos betegségnek, köztük olyanoknak is, melyek különösen veszélyesek.

A szinantróp rovarok együttélése az emberrel az előbbiek számára előnyös, míg az ember számára többnyire hátrányos. Az élősködő szinantrópok az ember kárára élnek, károsítják élelmiszerkészleteinket, ruháinkat, háztartási eszközeinket, szennyezik vagy akár tönkreteszik otthonainkat. Legnagyobb veszélyük abban rejlik, hogy mindezek a rovarok – rágcsálók, lárvák, kullancsok, bolhák, szúnyogok, legyek, tetvek – különböző fertőző betegségek hordozói lehetnek.

A szinantróp rovarok által az emberre gyakorolt káros hatások

Outcast® AMP 2 CL rovarirtó permet

A transzmissziós betegségek a fertőző betegségek egy csoportját alkotják, melyek kórokozóit vérszívó szúnyogok és ízeltlábúak terjesztik. Ismert közel 200 betegség, mely transzmissziós úton terjed. A fertőzés a harapás következtében történik, amikor a szúnyogok, kullancsok, bolhák, tetvek, szúnyogok, molyok és más rovarok által a fertőzés az ember bőrére és nyálkahártyájára kerül. Egyesek közvetlenül a vérszívó ízeltlábúak harapását követően terjednek.

A fertőző betegségek járványos folyamatának sajátossága a szezonalitás. Általában nyáron és ősszel jellemzőek – a hordozók maximális biológiai aktivitásának idején.

  • Szúnyogok - a malária, a tularémia, a japán agyvelőgyulladás, a dengue-láz, a sárgaláz, a nyugat-nílusi láz, a chikungunya és a helminthiasis betegségek biológiai hordozói.
  • Legyek - a kolera, a tífusz, a hepatitis A és E, a vérhas és más bélfertőzések mechanikus hordozói.
  • Bolhák, szúnyogok, tetvek – szintén betegségek hordozói.

A szinantróp kártevők elleni védekezés elengedhetetlen a betegségek leküzdésében, és jelentőségét nem szabad alábecsülni.
Ezen a téren kínál megoldást a Syngenta, amely az Outcast® márkanév alatt új termékcsaládot vezet be a piacra. Ezekkel a termékekkel gyorsan és hatékonyan vehetjük fel a harcot a szinantróp rovarok ellen, megszabadulhatunk tőlük való félelmünktől és megtisztíthatjuk otthonunkat a nem kívánt vendégektől.

Az Outcast® termékcsalád tagjai

  • Az Outcast® Hangyairtó csalétekállomás a rovarok számára ízletesek, ami nagy előny, hiszen a hangyák behordják a csalit a fészkükbe, ami így teljes és hatékony irtást eredményez.
  • Az Outcast® AMP 2 CL rovarirtó permet rendkívül gyorsan hat, és hosszan tartó kontrollt biztosít 24 csúszó-mászó és repülő rovarfaj felett. A szórófejjel könnyen felvihető a felületre, színe és szaga nincs, így nem kell aggódnunk bútoraink vagy belső tereink állapotáért. A rovarok gyorsan eltűnnek, és semmilyen nyomot nem hagynak maguk után.