ElumisBang - Várjuk felkészülten a kukorica gyomirtását!

Hír

Mire számíthatunk az idei tavaszon? Az évelő gyomnövények erős fertőzésére - a mezei acat elöntötte az országot az elmúlt években, a fenyércirok újabb értékes területeken jelent meg - és a szokatlan, hektikus időjárás miatt felborult gyomnövény csírázás dinamika miatt elhúzódó gyomkelésre. Annak érdekében, hogy eredményesen tudjunk védekezni ilyen nehéz gyomosodási viszonyok mellett, készüljünk profi megoldással.

ElumisBang - Várjuk felkészülten a kukorica gyomirtását!

1. kép erős évelő fertőzés kukoricában. Ne várjuk meg, míg így elfajul a helyzet

A Syngenta ElumisBang néven új terméket kínált a termelőknek a tavalyi évben a kukorica gyomirtására. Eredményesen, nagy megelégedéssel használták a termelők a három hatóanyagot csúcsdózisban tartalmazó, ideális összetételű, profi terméket.

Több hatóanyag együttműködésének és talajon keresztüli hatásának köszönhető az, hogy megoldást nyújt a kukorica legkártékonyabb gyomnövényei ellen, mint amilyen például a kakaslábfű, muhar félék, mezei acat, fenyércirok, csattanó maszlag, szerbtövis, fehér libatop, fekete csucsor, egynyári szélfű, kender és tartamhatásának köszönhetően védelmet ad a több hullámban csírázó, más gyomirtó szerek által gyakran kiszelektált selyem mályva, varjúmák, vagy akár a különböző herbicidtoleranciát mutató napraforgó árvakelés ellen is. Jobban utánagondolva, nincs is olyan kukoricában károsító gyomnövény, ami ellen jó időzítéssel ne tudnánk eredményesen védekezni az ElumisBang készítménnyel.

Szép rendet tudna itt tenni az Elumis Bang

2. kép szép rendet tudna itt tenni az ElumisBang

Az ElumisBang tulajdonságai:

  • három hatóanyag együttműködése, széles gyomirtási spektrum
  • posztemergens készítmény, rugalmas időzítés a kukorica hat leveles koráig
  • tartamhatás kétszikűek ellen
  • tág dózisintervallum, területre formálható adagolás
  • rugalmas csomag, akár szétszedhető és célzottan kijuttatható két menetben, ha az időjárás miatt eltérő időpontban szükséges védekeznünk az évelőek ellen
  • fenyércirok elleni hatékonyság, 60 g/ha nikoszulfuron kijuttatási lehetőség
  • az Elumis vetőmagelőállítású kukoricában is felhasználható, ahol nincs más lehetőség a fenyércirok növényvédő szeres visszaszorítására állományban
  • három eltérő hatásmechanizmusú hatóanyag - rezisztenciatörés
  • kiemelkedő szelektivitás

Összetétel és dózis: Elumis 1,67-2,0 l/ha + Banvel 0,5-0,6 l/ha + FixPro 0,1 l/ha. Amennyiben évelő fenyércirok fordul elő a területünkön, a 2,0 l/ha Elumis kijuttatása a megfelelő. A kombináció a dikamba tartalom miatt a kukorica 6 leveles állapotáig használható.
A csomag mérete praktikus, a csúcsdózisban használva 5 hektár gyomirtására elegendő.

Hallgassa meg Ön is, mekkorát szól az ElumisBang, használja bizalommal a kukorica eredményes és szelektív gyomirtására.

Tóth Csantavéri Szilvia
fejlesztőmérnök
Syngenta Kft.