Együttműködés a Syngenta és a BASF között

A Syngenta és a BASF vállalat bejelentette annak a globális, nem kizárólagos szerződésnek az aláírását, amelynek keretében a BASF a Syngenta számára engedélyezi napraforgó gyomirtószer-toleráns technológiájának, a ClearfieldPlus technológiának használatát.

Vállalataink ezen kívül kötöttek egy másik nem kizárólagos megállapodást is, melynek értelmében a BASF imazamox alapú gyomirtó szerekkel látja el a Syngentát európai szinten a Clearfield és a Clearfield Plus technológiákkal termeszthető napraforgó hibridekhez.

"A Clearfield Plus egy hagyományos növénynemesítési eljárásokkal kifejlesztett napraforgó-termesztéstechnológiai rendszer, amely a teljes szezonra jobb hatásfokú gyomkontrollt biztosít a termesztőknek, továbbá olyan új napraforgó hibrideket hoz, melyek jobban ellenállnak a környezeti hatásoknak, jobb olajtermő képességgel és magasabb terméspotenciállal rendelkeznek" – mondta Eckart Stein, a BASF növényvédelmi üzletág európai marketing vezetője."A Syngenta kiemelkedő hibridvetőmag-kínálatával együttesen a gazdák kezébe olyan lehetőség kerül, melynek segítségével fenntartható módon érhetnek el magasabb napraforgó terméshozamokat."

Ioana Tudor, a Syngenta szántóföldi vetőmagokkal foglalkozó üzletágának vezetője szerint: "Örömünkre szolgál az együttműködés a BASF-fel, mellyel a napraforgó-termesztők számára még több lehetőséget biztosítunk terméshozamaik maximalizálásához és versenyképességük növeléséhez. Kelet-Európában például a Clearfield Plus technológia a hozzá kapcsolódó gyomirtó szerekkel és a Syngenta legjobb napraforgó hibridjeivel enyhíteni fogja a szádor jelentette súlyos problémákat."

A Syngenta a gyomirtó szer rezisztens technológia és a növényvédőszerek forgalmazását 2013-ban kezdi meg.