Csúcs genetikájú Syngenta napraforgó hibridek az Ön igényeire szabva

Hír

A Syngenta Kft. a napraforgó hibridek nemesítésében élenjár, így hibrid kínálatunkból termelőink az adott tábla gyomviszonyainak ismeretében, kompromisszum nélkül tudnak az olajtípusnak és a hatékony gyomirtás technológiának megfelelő egyre magasabb terméspotenciállal rendelkező Syngenta napraforgó hibridet választani, a csúcstermés elérésének érdekében.


Kezdetben csak alapgyomirtású hibridjeink álltak a termelők rendelkezésére, amelyeket még ma is bátran ajánlunk a jó kultúrállapotú és alacsony gyomnyomású területekre (LINO: NK Kondi, HO: SY Genio, Tutti).

Ezeket a hibrideket az imidazolinonnal felülkezelhető Clearfield® hibridek követték, melyek a csattanó maszlaggal, szerbtövissel fertőzött területeken nyújtanak tökéletes megoldást (LINO: NK Neoma, SY Diamantis, és a HO: SY Excellio, SY Experto).

Később megjelentek a Clearfield® Plus hibridek, melyek az erősebb imazamox ellenállóságuknak köszönhetően az erős parlagfű, libatop és kakaslábfű fertőzés esetén hatékony gyomirtás technológia alkalmazását tehetik lehetővé (a LINO: SY Bacardi, amely gyorsan a szegmens vezető hibridjévé vált, az új SY Onestar, és a HO: SY Gracia)

Amennyiben a terület erősen mezei acattal fertőzött, mégis kénytelenek vagyunk napraforgót termeszteni a táblán, abban az esetben az Express®-toleráns gyomirtás technológia nyújthat jó megoldást. A Syngenta ebben a szegmensben is biztosít a termelőknek csúcstermésre képes hibrideket, mint az extrém magas olajtartalmú Sumiko és az idén már üzemi termesztésben is bizonyító Suman. Kiválóan szerepeltek, egyelőre kísérletekben a még újabb Express®-toleráns hibridjeink is: a LINO NX92357 és az új HO-k, mint az NX92250 vagy az NX92251.

Minden termelő a saját termesztési körzetében és az általa választott gyomirtási rendszerben a legversenyképesebben termeszthető hibridet keresi. Büszkén mondhatjuk, hogy minden termelőnek tudunk megfelelő hibridet ajánlani, legyen az magas olajsavas, vagy linolsavas. Minden gyomirtási technológiában van hibridünk, továbbá a kínálatunkban szereplő, magas genetikai terméspotenciállal rendelkező hibridek közül vannak korai, középérésű, szádor rezisztens (A-F rasszig) és a Magyarországon 2020-ig regisztrált, összes peronoszpóra rasszal szemben ellenálló hibridek is.

Szeleczki Attila
fejlesztőmérnök
Syngenta Kft.

® Clearfield® és Clearfield® Plus a BASF bejegyzett védjegye.
® Express® az FMC bejegyzett védjegye.