Vegyük fel a kesztyűt a csapadékhiány jelentette kihívásra a Vibrance Duo kalászos csávázószerrel!

Hír

A jelenlegi katasztrofális időjárási viszonyok között különösen fontos, hogy az ősszel elvetésre kerülő kalászosok vetőmag védelmét milyen készítményre bízzuk. Az utóbbi években gyakran fordult elő csapadékhiány, azoban ilyen mértékűre nem volt példa eddig. Mit ajánl a Syngenta ilyen körülmények között?

Egy jó csávázószernek természetesen védenie kell a csírázó magot lehetőleg minden potenciálisan szóba jöhető betegséggel szemben. Azonban a szárazság miatt még egy fontos dologra, nevezetesen a megfelelő gyökeresedésre is figyelni kell. Ha a száraz körülmények között nem alakul ki a kellően fejlett gyökérzet, akkor annak a tápanyag- és vízfelvétel látja a kárát. Ezért egy jó csávázószernek a gyökérnövekedés segítését is támogatnia kell!
A Syngenta 2021-ben vezette be az új innovatív Vibrance Duo csávázószerét. Azóta töretlen a népszerűsége, e rövid idő alatt gyorsan felfelé ívelő pályát futott be. De miért is ilyen sikeres

Fungicid készítményként előnyei között elsősorban széles betegség spektrumot lefedő, a legtöbb kórokozóra kiváló hatékonyságát említhetjük. Azonban legalább ilyen fontos a másik tulajdonsága, nevezetesen, hogy gyökérnövekedést stimuláló élettani hatással rendelkezik köszönhetően a szedaxán hatóanyagnak. Miért fontos ez? A szedaxán hatóanyag ezen tulajdonságának köszönhetően a fejlődő növény erősebb, jobban elágazó gyökérzetet fejleszt. Az idei csapadék hiányos kora tavasz során a fejlettebb gyökérzet jelentős előnyt tudott biztosítani, mert a kevés elérhető vizet és tápanyagot jobban tudta hasznosítani a növény. Ezek az állományok szebben néztek ki, jobban bokrosodtak, erőteljesebb képet mutattak. Ez pedig visszaköszönt a termésekben is!

A Vibrance Duo már széleskörben népszerű, köszönhetően annak, hogy gyökérnövekedést stimuláló hatása a táblákon látványos, ezért is győzi meg a termelőket.

Mit is lehet látni a táblákon a Vibrance Duo javára? A következő fotók magukért beszélnek, ugyanazon fajta, ugyanaz a technológia, az egyetlen különbség a csávázószer. Ugye, hogy meggyőzőek?

Vámoscsalád 2021 tavasza, Vibrance Duo hatása árpán

Vibrance Duo hatása árpán - 
Vámoscsalád 2021 tavasza

Vámoscsalád 2021 tavasza, Vibrance Duo-val csávázott árpa és másik készítmény bokrosodása közötti különbség.

Vibrance Duo-val csávázott árpa és másik készítmény bokrosodása közötti különbség - 
Vámoscsalád 2021 tavasza

Tekintse meg a tapasztalatokat ismertető videót a Vibrance Duo csávázásról!

A Vibrance Duo mellett felhívnánk a figyelmet egy kalászos inszekticidünkre is, mely a Sobenio nevet kapta. A Sobenio a már nagyon jól ismert teflutrin hatóanyagot tartalmazza. Kalászosokban elsősorban drótférgek és a gabonafutrinka lárvája, a csócsároló ellen hatékony. Ha az ősz is meleg lesz, akkor a drótférgek is hosszabb ideig maradnak a talaj felső rétegében károsítani - ezért is tanácsos a használata.

A Sobenio készítményünket a Rooting MAX kereskedelmi ajánlatunkban tettük elérhetővé. A Rooting MAX kereskedelmi ajánlat részét képezi az előbb említett Vibrance Duo prémium fungicidünk. Így ezzel az ajánlattal egy – a jelenleg elérhető legteljesebb – védekezést tudjuk megvalósítani, hiszen így a kelő kalászos állományunkat fel fogjuk vértezni fungiciddel, inszekticiddel és a gyökérnövekedés stimulálás révén a csapadék hiány ellen is fegyvert tudunk bevetni! Fontos, hogy a Rooting MAX részét képező Sobenio inszekticid kizárólag vetőmagüzemi felhasználásra engedélyezett, a vele való munkálatok során különös tekintettel kell lenni az egyéni védőeszközök használatára!

Fábián László
Seedcare Business Manager
Syngenta Kft.