Contivo™ - 400 termelő már több mint 400 ezer hektáron

Hír

A Syngenta két évvel ezelőtt globális megújulási programot kezdett, ezt az idei évben is folytatjuk. Ma már a legnagyobb lehetőséget és előnyt a személyre szabott megoldások jelentik, amelyek révén lehetővé válik, hogy adott területről a korábbiakhoz képest nagyobb termésmennyiséget takaríthassanak be a gazdálkodók – hangsúlyozta Vajda Beáta, marketing vezető.

Ezt a törekvést segíti a Syngenta négy évvel ezelőtt indított Contivo™ mezőgazdasági vállalatfejlesztési programja, amelynek célja, hogy a termelők jövedelemtermelő képességének javítása mellett az alkalmazott termesztési technológiák környezetre gyakorolt káros hatásait is csökkentse.  Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy az okszerű és fenntartható Contivo™ termesztéstechnológia termésbiztonságot és többletjövedelmet jelent a gazdálkodók számára. Ha példaként egy 700 hektáros üzem vetésszerkezetét vesszük figyelembe, akkor több mint 12 millió forint plusz profitot jelent a gazdálkodó számára, emellett csökkenti a környezetterhelést, kedvezően járul hozzá biodiverzitás növekedéséhez, kíméli a talajt, növeli a talajéletet.

Mostanra 400 termelő már több mint 400 ezer hektáron kamatoztatja a rendszer nyújtotta előnyöket. Heicz Péter üzletfejlesztési vezető kifejtette: 2018-ban újabb kísérleti helyszíneket vonnak be a programba, ahol folyamatosan tesztelik a szakemberek a vetésminőségben, az okszerű zöldítésben, precíziós technológiákban rejlő lehetőséget, s ezek eredményei a gazdálkodókat segítik majd.