Megfelelni minden igénynek

Hír

A Syngenta kukorica kínálata folyamatos megújulás alatt

A Syngenta kukorica nemesítői évről-évre több tízezer új genetikai hátterű kukorica hibrideket tesztelnek azért, hogy belőlük a legjobb képességekkel rendelkező anyagokat kiválasszák.  Több ország eltérő adottságú területein kiválasztott új genotípusok Magyarországon is számos termőtájon kerülnek tesztelés alá, így az intenzív kiválótól a „hideget-meleget” egyaránt kapó területekről is információt kaphatunk. Ezek az eredmények természetesen beépülnek az új Cropwise Seed Selector rendszerbe is. A többéves kísérleti adatok összegzése után kerülnek kiválasztásra azon új hibridek, melyek a következő években bizonyíthatják a termelők felé valódi értékeiket.

A Syngenta új generációs hibridjeivel széles kínálatot biztosítunk minden érésidőben és minden termőtájon Magyarországon. Az új igények, kihívások mindig jönnek, de a fejlődés lehetősége a Syngenta-nál adott, hogy mindig a legkorszerűbb kukoricahibrideket és fejlesztési technológiákat kínáljuk (Cropwise Planting, Cropwise Seed Selector) a termelők legnagyobb megelégedésére.

SC3211 FAO 350-370

Új hibrid a kínálatunkban a FAO 300 éréscsoport közepén. A Nébih 2022-ben FAO 300 csoport kisparcellás kísérletében 9,4 %-kal múlta felül a sztenderdek átlagát. A tavalyi súlyos aszályos évben ezen tájékoztató jellegű adat a Nébih-től is megerősíti az SC3211 jó alkalmazkodóképességét. Közepes/magas tápanyagellátottság mellett kimagasló eredményeket produkál.  Gyors vízleadásának köszönhetően alacsony nedvességtartalommal takarítható be, ezáltal csökken a szárítási költség.

SD3121 FAO 360-380

Magas növésű, kiemelkedően magas és széles levélszámmal rendelkezik. Erőteljes vegetatív növekedésű, mely megalapozza az aszimiláták kiemelkedő beépülését a szemtermésbe. Csövei hosszúak semi-flex csőtípusúak. Teljesítményében méltó utóda az Orpheus hibridünknek a FAO 300-as éréscsoport második felében.

SY Ozone FAO 330-340

Korszerű, nagy teljesítményű korai hibrid. Kiváló évjárati stabilitása miatt akár száraz, akár csapadékos évjáratban is jó eredményt tud felmutatni. Kezdeti fejlődése nagyon gyors. Kalászos elővetemény. Csövei jól kiteltek, vízleadása a tenyészidőszak végén nagyon gyors. Hosszú, flex csöveit zöld száron érleli. Csőegészsége jó, minden talajtípusra ajánlott.

SY Scorpius FAO 350-360

Kiváló évjárati stabilitású korai hibrid. Az átlagnál alacsonyabb termetű, szára vastag, erős. Korán betakarítható, kalászos elővetemény. Másod- , vagy megkésett vetésre egyaránt alkalmas. A jól termékenyült flex csövek végét a csuhélevél teljesen fedi. Kiváló csőegészséggel bír. A csövek általában (16)-18-20 szemsorosak. A szemek mélyen ülnek, a csutka vékony. Jó szem- és csutka arányú. Gyors vízleadású, jó szár- és csőegészséggel bír.

SY Fabio FAO 450-470

A legújabb Artesian kukorica hibridünk a maximális terméshozam eléréséért. Magas növésű, kifejezetten magas termőképességű területekre ajánlott. Gyors kezdeti fejlődés és növekedési erély jellemzi. Csövei hosszúak, flex csőtípusúak. Teljesítményében megelőzi a Minerva termésszintjét, kiváló alternatíva a FAO 400 éréscsoport közepén választó termelőknek.

SY Andromeda FAO 560-580

Új, magas teljesítményű, kiváló beltartalmi értékeket magában hordozó silókukorica a kínálatunkban. Méltó módon képviseli a Syngenta elmúlt időszakban megkezdett silókukorica portfólióját.  Érésidejéből fakadóan optimális a zöldsor végi betakarításra, kihasználva a vegetációból eredő előnyöket.

Syngenta kukorica hibrid portfólió - 2024

Tekintse meg portfólió táblázatunkat nagyobb méretben is.