VERTIMEC PRO rovarölő szer

VERTIMEC PRO rovarölő szer

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy abamektin hatóanyagú termékeink engedélyokiratai 2023. augusztus 31-i hatállyal visszavonásra kerültek.

Az ügyfél (engedélyes), továbbá a nagy- és kiskereskedők meglévő raktárkészleteiket 2023. december 31-ig értékesíthetik, a felhasználói készletek 2024. december 31-ig felhasználhatók.

A Vertimec Pro speciálisan atka, tripsz , aknázólégy problémák megoldására alkalmas készítmény. Vízbázisú, természetes eredetű hatóanyag. Kontakt és felszívódó (transzlamináris) tulajdonságokkal és kiváló tartamhatással rendelkezik.

Hatóanyagtartalom:
18 g/l abamektin
Formuláció:
SC (szuszpenzió koncentrátum)
 Környezeti besorolás:
Vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes.
Méhekre kifejezetten kockázatos.
Forgalmi kategória:
II. (zöldkönyves)
Kiszerelés:
5 ml, 250 ml

A NÖVÉNYVÉDŐ SZER FELHASZNÁLÁSÁRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK:

Házikerti felhasználás: 5-20 ml/10 liter víz (táblázat szerint)
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezésegészségügyi várakozási idő: táblázat szerint

Előírt növényvédelmi technológia

A biológiai hatékonyság szempontjából takácsatkák és tripszek elleni  permetezést lehetőség szerint kék-sárga fogólapok megfigyelése  alapján, tömeges lárvakeléskor kezdjük el.

A készítmény a méhekre kifejezetten kockázatos. Ezért virágzási időszakban és az azt megelőző 3 napon belül nem alkalmazható! Mézharmat vagy virágzó gyomnövények jelenléte esetén sem alkalmazható! Üvegházi felhasználás esetén a kijuttatást követően egy napot várni kell a poszméhek betelepítésével!

  • Paprikában és paradicsomban a közönséges takácsatka elleni védekezéseket a tömeges lárvakeléskor szükséges elkezdeni, és 1–2 alkalommal javasolt megismételni.
  • Paradicsomban gerbera-aknázólégy ellen a védekezéseket az imágók tömeges megjelenésekor sárga fogólapos megfigyelés alapján, illetve a lárvák tömeges megjelenése után egy–három alkalommal szükséges elvégezni. A készítmény hosszú hatástartamú, és a már kezdeti kis aknákban is hatásosan pusztítja a lárvákat.
  • Paprikában a nyugati virágtripsz ellen a készítményt virágvizsgálat, illetve kék vagy sárga fogólapos megfigyelés alapján, a betelepedés és felszaporodás kezdetén, nemzedékenként 1–2 alkalommal ajánlott kijuttatni. A készítmény évente legfeljebb 3 alkalommal használható, az ezen felül szükséges védekezéseket más hatásmechanizmusú készítménnyel lehet megoldani.
  • Görögdinnyében, sárgadinnyében és tökfélékben a közönséges takácsatka ellen a védekezéseket nyár közepén a tömeges lárvakeléskor kell megkezdeni. A kezelések a kártételi helyzet ismeretében indanövekedési, virágzási és termésnövekedési időszakban végezhetők el. A permetlé kijuttatásakor különösen ügyelni kell arra, hogy a levél fonáki oldalára is elegendő permetlé kerüljön.
  • Uborkában, cukkíniben a közönséges takácsatka ellen a védekezést a tömeges lárvakeléskor szükséges megkezdeni, és 1-2 alkalommal célszerű ismételni. A nyugati virágtripsz ellen a készítményt virágvizsgálat, illetve kék vagy sárga fogólapos megfigyelés alapján, a betelepedés és felszaporodás kezdetén, nemzedékenként 1–2 alkalommal ajánlott kijuttatni. A készítmény évente legfeljebb 3 alkalommal használható, az ezen felül szükséges védekezéseket más hatásmechanizmusú készítménnyel lehet megoldani.
  • Tojásgyümölcsben közönséges takácsatka ellen a kezeléseket a legalsó leveleken előzetesen végzett tojás- és kifejlett atka egyedszám felmérés alapján, a kártételi helyzet ismeretében kell elkezdeni. A nyári felszaporodás idején egy újabb kezelés válhat szükségessé.
  • Tojásgyümölcsben tripsz fajok ellen a készítményt növényvizsgálat, illetve kék vagy sárga fogólapos megfigyelés alapján, a betelepedés és felszaporodás kezdetén, nemzedékenként 1–2 alkalommal ajánlott kijuttatni.
  • Tojásgyümölcsben fellépő aknázólégy fajok ellen sárga fogólapos megfigyelés alapján az imágórajzás és a tojásrakás idején, illetve a lárvák tömeges megjelenése után egy–két alkalommal szükséges elvégezni.
KultúraKárosítóDózis
ml/10 liter
É.V.I.
paradicsom
(hajtatott)
takácsatka, gerbera-aknázólégy5-103
uborka, cukkini
(hajtatott)
takácsatka, nyugati virágtripsz10-153
paprika
(hajtatott)
takácsatka, nyugati virágtripsz5-103
tojásgyümölcs
(hajtatott)
takácsatka, levélatka, tripsz, aknázólégy fajok5-103
görögdinnye, sárgadinnye, tökfélék
(hajtatott)
takácsatka, nyugati virágtripsz10-203

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!

Kiskerti megoldások - Syngenta Professional Solutions termékek

Kiskerti megoldások

Ismerje meg a Syngenta Professional Solutions termékeit!