You are here

SY Floretta őszi káposztarepce vetőmag

SY Floretta

Utolsó módosítás:
2022.05.13.
Kultúra: 

Őszi káposztarepce

Típus: 
Közép-korai fajta

Nagy és impozáns állományt nevelő legújabb Safecross™ hibridünk magas és stabil terméshozamra képes, kiemelkedő olaj- és alacsony glükozinolát-tartalommal. Becőkötése kiemelkedő, becői hosszúak, pergés nem jellemzi. Télállósága kiemelkedő, rendkívüli módon képes a stresszes évjárati körülmények között kompenzálni. Betegség ellenállósága jó, és a Tarlórépa sárgaság vírussal (TuYV) szemben is rezisztens. A jó tápanyag ellátást kiemelkedő terméssel hálálja meg. Sikeres európai kísérleteket követően hazánkban a 2021-es fejlesztői kísérleteinkben átlagosan 4,5 t/ha termés eredménnyel zárt.

Termesztéstechnológia:

Legújabb közép-korai érésű hibridünk rugalmas vetésablakkal vethető, ezáltal könnyen beilleszthető az üzemi vetés technológiába. A hibridet gyors korai fejlődés, és kiemelkedő télállóság jellemzi. Őszi és tavaszi regulátorozása javasolt. Repcenemesítési programunkban kiemelt hangsúlyt kap a tápanyag reakció, ezáltal az SY Floretta N hasznosító képessége is kiváló.

Hová ajánljuk?

Az SY Floretta az ország közepes és magas termésszintű repcetermesztési területein kiemelkedő termésre képes, és stresszes körülmények között is kiválóan megállja a helyét.

Agronómiai tulajdonságok
olajtartalomátlagon felüli
terméspotenciálmagas
télállóságnagyon jó
betegségellenállóságjó, Tarlórépa sárgaság vírussal szemben ellenálló
tenyészidőközép-korai
növénymagasságmagas
szárszilárdságkiváló
kezdeti fejlődésgyors
ajánlott vetőmagnorma400 - 500 000 mag/ha