Share page with AddThis

You are here

SY Cassidy

Utolsó módosítás:
2019.02.28.
Kultúra: 

Őszi káposztarepce

Érés: 
Korai érésű

Az SY Cassidy egy karakteresebb, robusztusabb megjelenésű SafeCrossTM hibrid. A termékfejlesztés során kifejezetten ezen tulajdonság megszerzése volt a cél, a kevésbé intenzív és alacsonyabb potenciálú termőhelyek kompenzálására hivatott. Jó termőképességű helyeken csúcstermésekre képes hibrid, mely stabilan magas olajtermőképességgel párosul. 

Jellemzői:

  • A nagyobb vegetatív tömeg és a magasabb terméspotenciál egy kissé hosszabb tenyészidővel párosul (+0,8% víztartalom NK Petrol-hoz képest 61 kísérlet átlagában), viszont a hazai klasszifikációban még mindig a korai hibrid kritériumainak megfelelve.
  • Intenzív őszi fejlődés jellemzi, melynek köszönhetően kiváló hibridválasztás tervezett, vagy megkésett vetések esetén. Korai vetés esetén túlfejlettség előfordulhat, mely a télállóságát csökkentheti.
  • Erősebb vegetációs tulajdonságának köszönhetően, jól kompenzálja a tél utáni átmenet nélküli hirtelen tavaszi felmelegedést. Tavasszal nem nyurgul fel, lassú és fokozatos magszárba-indulás valamint alulról induló oldalhajtás képzés jellemzi.
  • Olaj-beltartalmi paraméterei alapján szintén a prémium kategóriába sorolható, rendkívűl alacsony glükozinolát szintjének köszönhetően. (Állami kísérletek 2011/12 – 19.0 μmol/g, csoportátlag 21.2 μmol/g; 2012/13 – 14,4 μmol/g, csoportátlag 17,2 μmol/g).
  • Erukasavmentes.
  • Átfogó ellenállóképességgel rendelkezik valamennyi szárbetegséggel szemben.
  • Pergési hajlama átlagosan alacsony.

További információ

Hová ajánljuk?

Az SY Cassidy hibrid komplex előnye elsősorban a kevésbé intenzív termesztéstechnológiai körülmények mellett mutatkozik meg elősorban. Képes kompenzálni a gyengébb termőhelyi adottságokat, gyors kezdeti fejlődésének, fokozatos tavaszi regenerálódó tulajdonságnak, magas terméspotenciáljának és kiváló olaj-beltartalmi paramétereinek köszönhetően. Mindezek mellett, kontrollált, intenzív terméshelyeken is a korai hibridek első számú prémium hibridje, az állami regisztrációs kísérletek alapján.