You are here

Blueastar

Bluestar

Utolsó módosítás:
2020.05.13.
Kultúra: 

Őszi káposztarepce

Érés: 
Középérésű

Robusztus megjelenésű, középérésű hibrid, mely átlagon felüli terméspotenciállal bír és a termésstabilitása is kiváló. Az RLM7 génnek köszönhetően a fómás szár- és levélfoltossággal szemben kiváló ellenállósággal rendelkezik. Betakarításkori termésvesztesége kicsi, hiszen becőinek pergési hajlama nagyon alacsony. Erős gyökérzete miatt kiválóan alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz.

Termesztéstechnológia:

A Bluestar hibrid kiemelkedő tulajdonsága a gyors kezdeti fejlődés. A sorközöket hamar betakarja, így a gyomosodás veszélye is mérsékeltebb az állományban. Az RLM7 génnek köszönhetően a fómás szár- és levélfoltossággal szemben kiváló rezisztenciával rendelkezik. Éréscsoportján belül virágzása korai. A Bluestar betakarításkori termésvesztesége kicsi, hiszen becőinek pergési hajlama nagyon alacsony.

Hová ajánljuk?

Magas genetikai terméspotenciálja okán elsősorban intenzív körülmények közé ajánljuk. Erős gyökérzete miatt kiválóan alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz. Átlagos termesztési körülmények között is rekord termésre képes.

Agronómiai tulajdonságok
olajtartalomkiváló
terméspotenciálkiváló
télállóság
betegségellenállóságkiváló
tenyészidőközép
növénymagasságmagas
szárszilárdságkiváló
kezdeti fejlődésgyors
ajánlott vetőmagnorma400-500 000 mag/ha