Káposztafélék és hagyma fajta- és technológiai ajánlat

Zöldség
Káposztafélék és hagyma fajta- és technológiai ajánlat

Elkészült az új, káposztaféléket és hagymát is tartalmazó kiadványunk.

Az utóbbi évek aktív nemesítői munkájának és magyar körülmények között végzett kísérleteknek következtében sikerült a hazai klímának, technológiának leginkább megfelelő fajtákat kiválasztanunk. A kiadványban ezeket a fajtákat találhatja meg részletes információkkal.

A hazai nemesítésből származó, megújított karfiol fajtasorunk jól teljesített az elmúlt időszakban, külö-nösen a Clarina F1,  mely a  stabilitásának, erős gyökerének, kiegyenlített jó minőségének  köszönhetően vált egyes régiók vezető fajtájává. A kifejezetten kánikulára nemesített karfiol fajták, a Kamino F1, Padme F1 jól tűrték az elmúlt év extrém hőhullámait, a tervezett tenyészidőszakukat jól tartották.

Intenzív nemesítői munkának köszönhetően a fajtabevezetések felgyorsulása látható, mely jelentősen megkönnyíti a küzdelmet a káposztafélék betegségeivel, kórokozóival szemben.
Erre jó példa, hogy míg 8-10 évvel ezelőtt a tripsz ellen csak növényvédőszeres megoldások léteztek, ma már a toleráns fajták használata realitás és elvárt igény a termelők részéről.
A Super Csapat név alatt bevezetett fajták a Toreador, Terminator pontosan azt mutatják, hogy az új generációs fajták magasabb betegség ellenállóságuknak köszönhetően gyorsan válnak a termelők kedvencévé.

A növényvédelem, illetve tápanyagutánpótlás, biostimulátorok használta szerves része az  átfogó techno-lógiának, azért szeretnénk támogatni az Önök munkáját  a Syngenta növényvédelmi javaslataival illetve a Malagrow Kft. technológia ajánlatával.

2022-es évtől új kollégával bővült a szakmai csapat. Fóris Balázs fogja a jövőben tartani a kapcsolatot a leveles zöldség és hagymaféléket termelő partnereinkkel. A jövőben érdemes Őt keresni a fent említett fajokkal foglalkozó termelőknek.

Megnyitom a Káposztafélék és hagyma fajta- és technológiai ajánlat 2022-2023. kiadványt >>

A fajtáinkkal kapcsolatos további információval kapcsolatban keressék az alábbi kollégáinkat bizalommal:

Rádi László Zsolt
Káposzta és salátafélék termékmenedzser
Telefon: +36205796495
Email: laszlo_zsolt.radi@syngenta.com
Fóris Balázs
Leveles zöldségek, hagymafélék specialista
Telefon: +36208266785
Email: balazs.foris@syngenta.com

Kapcsolódó cikkek:

Tekintse meg videóinkat a fajtákról: