Fejedelmi halloween tök fajták!

Zöldség
Fejedelmi halloween tök fajták!

A Syngenta zöldségvetőmag portfóliója halloween tök fajtákkal bővült!

Három különböző fajtából álló portfolió minden tagjára jellemző a középkorai érés idő, lisztharmat tolerancia és a sötétnarancs, fényes héj.

A magyar piacon eddig legkeresettebb fajtánk az Early King. Erős hajtásrendszerrel és gyökérzettel rendelkezik. Terméseinek a mérete 8-12 kg-os, amely az állomány sűrítésével csökkenthető. Terméseinek az alakja egyöntetűen kerek, kissé nyújtott, felülete enyhén bordázott. Magas hozamot adó fajta!

Early King Halloween tök fajta

Early King

2022-es éveben kipróbált és a magyar kereskedelmi igényekhez legjobban idomuló fajta az Early Prince. A növény habitusa középerős. Terméseinek a mérete 5-8 kg-os. Terméseinek az alakja egyöntetűen kerek, felülete enyhén bordázott.

Early Prince Halloween tök fajta

Early Prince

Választék bővítőként ajánjuk az Early Abundance fajtánkat. Kiváló kiegészítő fajtája lehet a nagyobb termésméretet is termelő kertészeknek. Erős növényhabitus jellemző rá, de nyitott lombbal rendelkezik, amely ellenáll a lisztharmatnak. Terméseire, ahogy a többi halloween tök fajtánkra is, a tetszetős narancssárga szín és a nagyon szép, sötétzöld csuma jellemző. Terméseinek a mérete 2-3 kg, amelyek rendkívül egyöntetűek és kerek alakúak.

Early Abundance Halloween tök fajta

Early Abundance

 

A fajtáinkkal kapcsolatos további információval kapcsolatban keressék az alábbi kollégánkat bizalommal:

Lacházi Pál
Dinnye, uborka, tökfélék és fűtetlen hajtatási specialista
Telefon: +36209780548
Email: pal.lachazi@syngenta.com