You are here

Share page with AddThis

Mirza F1 – A finom dobozos!

Zöldség
2019.05.15.
Mirza F1

Egy új fajta, amely üde színfoltot fog jelenteni az áruházlánci kínálatban.

Áruházlánc-ból minőségi zöldséget? Igen!

Azt tapasztalhatjuk, hogy óriási gond van az áruházlánci görögdinnye kínálattal. A szezonkezdet utáni két–három hetet kivéve a magvas dinnye minősége nagyon gyorsan leromlik. Nem lenne baj ezzel, ha ennek csak az áruházláncra nézve lenne következménye, de sajnos nincs. A csalódott dinnyevásárló egy angol kutatás szerint 2 hétig nem mer újra dinnyét vásárolni. Ha újabb csalódás éri, akkor már egy hónap szükséges ahhoz, hogy kiheverje ezt a „sokkot”. Ez nálunk Magyarországon azt jelenti, hogy két rossz tapasztalással ez a vevő ebben a szezonban dinnyét már nem vásárol. Átpártol más gyümölcsre, amelyből a választék ma már nagyon nagy.   

Mit lehet tenni?

A nagy láncoknak megváltozott a hozzáállása a fogyasztókhoz és a kínálatukat, ehhez alakítják. Saját márkás prémium termékek forgalmazása a legjobb példa erre, aminek a forgalma folyamatosan növekszik. Az emberek keresik a kiváló minőségű termékeket és ha úgy találják, hogy megéri az árát, hajlandóak többet fizetni értük, így van ez a zöldségekkel kepcsolatban is. Ha valaki elégedett, mert kiváló minőséget és finom ízű zöldségeket tud vásárolni, akkor többet is fog venni, ami forgalom és bevétel növekedést jelent.

Termeljünk kiváló minőségű dobozos, konténeres magvas dinnyét, termeljünk Mirza F1-et!

A fajta tulajdonságai:

  • A Mirza F1 legelső szembetűnő tulajdonsága, hogy héjának színe szokatlanul sötét. Illetve mégsem szokatlan ez a héjszín, mert a Rubin színére nagyon hasonlít. Azt gondoljuk, hogy ez egyáltalán nem baj, sőt szükség van az áruházakban is erre a frissességet közvetítő színre. Az áruházi dinnyével szembeni leggyakoribb kritika a túlérettség. A vevő nem szívesen nyúl egy napsütötte, világos, fáradt színű terméshez.
  • Termésének a méret jórészt az 5-8 kg-os tartományba van.
  • A Mirza másik, már felvágott állapotában szembeötlő tulajdonsága húsának nagyon szép színe. Ez a tulajdonsága messze felülmúlja a piacon vezető fajtákét.
  • A Mirzára középerős hajtásnövekedés jellemző, amely minden bizonnyal a gyökérzetére is igaz. Csak oltva javasoljuk termelni!
  • A Mirza kiemelkedően jól köt. Tődinnyét nem szeret kötni, ami nem is baj, hisz az inkább bajt okoz, mint előnyt jelentene. Ezzel szemben egyszerre 5-6 egyidejű kötés terheli a tövet, amelyet a megerősített oltott gyökér nélkül a saját gyökér képtelen piacosra megnevelni. Tehát csak oltva!
Tartályládás fajtáink export célú kamionba és hazai üzletláncokba
Fajta neveTenyészidő Topgunhoz viszonyítva8 kg alatti termések aránya8 kg feletti termések aránya Egyéb előny
Mirza F1 -10 nap 85% 15%Kiválóan köt, mérete ellenére magas
hozamot tud.
Bostana F1 -10 nap 65% 35%Koraiság, napégésnek ellenálló dinnyék
Sorento F1 -10 nap 55% 45%Kiváló szín és íz, koraiság
Romanza F1 -5 nap 50% 50%Kiváló minőség a helyi piacokra
Topgun F1 0 nap 30%70%Nem kell bemutatni a kereskedőknek
Arashan F1 +5 nap 20% 80%Erős növény, darabos kiváló ízű dinnyék

Mirza F1

Mirza F1