Zárja ki a kártevőket - Vertimec Pro

Hír

Megbízható hatóanyag új formulációban.

A Vertimec Pro 2014-től új, felhasználóbarát formulációval áll a termelők rendelkezésére atka, tripsz és aknázólégy problémák leküzdésére, számos kultúrában – gyümölcsösöktől kezdve, zöldségkultúrákon és dísznövényeken át egészen a kukorica vetőmag előállításig.

A jól ismert abamektin természetes eredetű hatóanyag, kiváló akaricid és inszekticid hatással rendelkezik az említett kártevők ellen. Hatásmódja egyedülálló, több ponton blokkolja az idegi működést, így a hagyományos készítményekkel szemben kialakuló rezisztencia elkerülésében kulcsfontosságú.

A Vertimec Pro az egyik legszélesebb körben, legtöbb kultúrában engedélyezett atkaölő szer hazánkban. Első generációs avermektin származék, mely anyagok a természetben előforduló talajlakó gomba (Streptomyces avermitilis) fermentációs termékei. Az abamektin kontakt és gyomorméreg, hatásmódja egyedülálló. Több ponton avatkozik be ingerületátviteli folyamatokba, melynek következtében gyorsan kifejti hatását. Kis idővel a hatóanyag felvétele után bénulás lép fel és a táplálkozási folyamatok leállnak. A tényleges mortalitás 1-2 nap elteltével jelentkezik, de a kártevők táplálkozást ezután már nem folytatnak. A Vertimec Pro kontakt és transzlamináris hatással rendelkezik, minden mozgó és táplálkozó alakot elpusztít. A felszívódó -transzlamináris- tulajdonságának köszönhetően hosszú tartamhatással rendelkezik, így a kikelő lárvák az első táplálkozás folyamán felveszik a hatóanyagot és rövid időn belül megbénulnak, táplálkozásuk leáll, majd elpusztulnak.

Az akaricid szerek eltérőképpen fejthetik ki hatásukat az egyes atkafajokra. Ez az oka annak, hogy egyes atkaölő szerek például csak közönséges takácsatka ellen hatékonyak. A Vertimec Pro közönséges takácsatkán kívül hatásosan pusztítja a piros gyümölcsfa-takácsatka, a levélatka, a szamócaatka, szőlő-levélatka és szőlő-gubacsatka egyedeit is.

Ezen túlmenően széles hatásspektrummal rendelkezik, hiszen körte-levélbolha, nyugati virágtripsz és gerbera-aknázólégy ellen is hatékony.

Jelenleg ez az egyik legszélesebb körben felhasználható atkaölő szer hazánkban. Az engedélyezett kultúrák között a számos gyümölcs, zöldség és dísznövény fajon túlmenően megtalálható a kukorica is. Az elmúlt években több helyen is jelentős problémákat okoztak kukoricában a takácsatkák. A 2014-től engedélyezett Vertimec Pro-val biztonságban tudhatjuk vetőmagtermesztésre szánt kukoricánkat is a takácsatkáktól!
Vetőmagtermesztésben a Vertimec Pro takácsatka ellen 0,75-1,0 l/ha dózisban használható fel, maximum kétszer egy vegetációs időszakban

A Vertimec Pro a növények felületén csak pár óráig marad, hamar beáramlik a levél belső rétegeibe. A táplálkozó károsítókra ennek a transzlamináris tulajdonságnak köszönhetően hosszú ideig hatással van.

Hajtatásban történő kijuttatása nem csak kiemelkedő tulajdonságai miatt javasolt, a rövid, 3 napos élelmezés-egészségügyi várakozási idő gyakorlatban is rugalmas megoldást jelent a termelők részére.

A Vertimec Pro kedvezőbb tulajdonságai a korábbi EC formulációval szemben:
A Vertimec Pro új, vízbázisú formulációval és beépített adjuvánssal biztosít hatékony védelmet a jól bevált abamektin hatóanyaggal.
A Vertimec Pro a régi barnás színű, kellemetlen szagú formulációval szemben tejfehér, édeskés szagú folyadék. Nincs benne szerves oldószer, így jelentős részben csak a hatóanyag és víz kerül kipermetezésre, csökkentve ezzel is a környezetterhelést.
A permetlé mennyiségét a kezelendő lombfelület nagyságától függően kell megválasztani. Legalább 0,05%-os koncentrációval kell elvégezni a kezelést.

A Vertimec Pro legfontosabb előnyei:

  • Széles hatásspektrum több atka faj és egyéb rovarkártevők ellen
  • Egyedülálló hatásmechanizmus – több ponton gátolja a kártevő életfolyamatait
  • Kontakt és transzlamináris aktivitás
  • Hosszú ideig tartó, megbízható védelem

A Vertimec Pro megújult, innovatív formulációja, széles körben történő felhasználása biztosítja a kártevőmentes növénykultúrát és a sikeres termesztést.