Share page with AddThis

You are here

CCB Ingenio

Utolsó módosítás:
2019.02.28.
Kultúra: 

Őszi búza

A magas hozam, és minőség kombinációja. Korai éréscsoportba tartozó kiváló malmi minőségű szálkás őszi búzafajta. Magas ezermagtömeg és kiváló minőségű fehérjetartalom jellemzi. A CCB Ingenio rugalmas alkalmazkodóképessége révén hagyományos és csökkentett menetszámú művelési módoknál is nagy termésbiztonsággal termeszthető, amit többek között kiváló fuzáriummal szembeni toleranciája is lehetővé tesz. Jó télállóságú, minőségi beltartalmú, rendkívüli termésstabilitással bíró búza.

Jellemzői:

  • Tetszetős, telt kalászaiban az átlagosnál nagyobb ezermagtömegű (50-70 g) szemeket fejleszt.
  • Vetése október 15-25. között, 400-450 csíra/m2 vetőmagnormával ajánlott.
  • Jó télállóság, kiváló tavaszi bokrosodás és közepes szármagasság (90 cm) jellemzi.
  • Koraisága révén a jó minőségi paramétereit és termésmennyiségét kevésbé kockázataja a nyár elején gyakran jelentkező csapadékszegény időjárás.
  • A 2014. évi technológiai vizsgálatokban szemtermése elérte a 9,65 tonnát hektáronként. Az elmúlt évek alapján B1-kategóriájú magas W értékű liszet adott.
  • Celest Top csávázással kerül forgalomba.

További információ

Hová ajánljuk? Termesztését az ország egész területére javasoljuk, rendkívüli termésstabilitása miatt. Azon búzateremesztők figyelmébe ajánlott, akiknél a terméshozam és a minőségi paraméterek egyaránt fontosak. Intenzív termesztéstechnológia (differenciált N-kijuttatás, lomb- és kalászvédelem) növényvédelem mellett a kompromisszum nélküli választás!