Mérföld - A Syngenta Agrár-életmód magazinja

Aki elsétált már valaha egy harsányan zöldellő májusi mező mellett, aki megpihent már egy virágzó almafa alatt, aki végigfuttatta tekintetét egy enyhet adó szőlőlugas tekergő indáin, azt elönthette valamiféle megnyugvás. És minden sejtjében érezheti: a vidék érték. Mezőgazdaság nélkül pedig nem létezne magyar élelmiszeripar. A mezőgazdaság sokunk közös szenvedélye, hivatása. Talán nem használok nagy szavakat, ha azt állítom: élete is.

Az elkövetkező évtizedekben azonban soha nem látott kihívásokkal kell szembenéznie a magyar agráriumnak. A szélsőséges idő- járás, a fagy, az aszály, a szinte minden évben támadó kártevők és kórokozók mind-mind olyan szakszerű és innovatív megoldásokat igényelnek, amelyek lehetővé teszik, hogy a gazdaságok a megváltozott körülmények között is megőrizzék versenyképességüket és minőségi alapanyagokkal lássák el az élelmiszeripari vállalatokat és az állattenyésztésben érdekelt gazdaságokat.

Ez hatalmas kihívást jelent a gazdálkodók számára, nemcsak hazánkban, hanem a hasonló feltételrendszerrel bíró más országokban is. Ezen kívül egy gazdálkodónak manapság nem pusztán mezőgazdasági feladatokat kell ellátnia, hanem olyan komplex vállalatirányítási, pénzügyi folyamatokat is menedzselnie kell, amelyek tíz-húsz éve elképzelhetetlenek voltak. A magyar gazdák úgy lehetnek versenyképesek, ha alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez.

A Syngenta tudatosan készül a kihívásokra: egyedülálló kezdeményezésként nemcsak növényvédelmi technológiával, fajta- és hibridválasztékkal, kutatás-fejlesztéssel, hanem információink átadásával is támogatja a magyar gazdákat. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a folyamatosan fejlesztett, komplex megoldásainkkal minden egyes növénykultúrában támogassuk az Önök sikeres gazdálkodását, a vetéstől egészen a megfelelő termésmennyiséget produkáló betakarításig. Lapunk mindezt színesen és szórakoztatóan segíti. Egy újabb csatorna Önökhöz, amelyben informatív és érdekes formában szeretnénk megmutatni az életmódot, az értéket, amelyet a gazdálkodó társadalom képvisel.