You are here

Ridomil Gold Plus 42,5 WP

Utolsó módosítás:
2017.05.24.

Gombaölő szer

Növényvédő szer

Munkaegészségügyi várakozási idő: 
0 nap
Kiszerelés: 
0,5 kg, 5 kg
Hatóanyagtartalom: 
Formuláció: 
WP(nedvesíthető, vízoldható por alakú permetezőszer)
Környezetvédelmi veszélyesség besorolás: 
Vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. Méhveszélyesség: nem jelölésköteles.

Forgalmi kategória: III.

Pernonoszpórafélék ellen csak tiszta hatóanyaggal.

A Ridomil Gold Plus a felszívódó mefenoxam és kontakt rézoxi-klorid hatóanyagai révén külső és belső védelmet nyújt a növénynek a betegségek ellen. A mefenoxam a permetezést követően 30 perc múlva felszívódik és a növényben csúcsirányba szállítódik, ezáltal védi az új hajtásokat is. A kontakt hatású rézoxiklorid a levél felületén marad és ott gátolja a gombaspórák csírázását. A rézoxiklorid növeli a növényi bőrszövet ellenálló képességét is.

HATÁSSPEKTRUM ÉS DÓZIS
Kultúra Kórokozó Dózis, kijuttatási időpont É.V.I.
szőlő peronoszpóra 3,5–4,0 kg/ha, a Ridomil Gold Plus-t a virágzás végétől javasoljuk 10–14 naponként 2–3 alkalommal. 21 nap
szója, borsó,
hagyma (kivéve zöldhagyma)
peronoszpóra 4,0 kg/ha 30 nap
komló (szárított) peronoszpóra 4,0–6,0 kg/ha 14 nap
dísznövények* fitoftórás tőpusztulás 0,2%-os töménységben (permetlé 10 l/m2)  
burgonya burgonyavész Dózisa 4,0 kg/ha.
A sorzáródásig kontakt készítménnyel védekezzünk (pl. réztartalmú készítmények), ami védelmet nyújt a korai fertőzések ellen. A sorzáródástól indítsuk a Ridomil Gold Plus-os kezelést. 2–3 alkalommal, blokkszerűen juttassuk ki a Ridomil Gold Plus-t 8–12 naponként. Csapadékos időben 8 napos permetezési fordulókat tartsunk. A Ridomil Gold Plus blokk után záró permetezésre Altima-t javasolunk, kiváló gumófitoftóra elleni hatékonysága miatt, ami a burgonya tárolhatóságát nagymértékben javítja.
21 nap
paradicsom fitoftóra 4 kg/ha adagban.
A fertőzésveszélyes időpontban 2–3 kezelést javasolunk 8–12 napos permetezési fordulóval. Réztartalma miatt hatékony a baktériumos megbetegedések ellen is.
7 nap

* közterületi felhasználás is engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!

Engedélyokirat érvényessége: 
2017.11.30.

Borsó

Burgonya

Dísznövények

Hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma, újhagyma, mogyoróhagyma, póréhagyma)

Komló

Paradicsom

Szója

Szőlő

Különleges S-mondatok

  • SP 1 A növényvédő szerrel vagy annak csomagolóeszközével ne szennyezze a vizeket! (A berendezést vagy annak részeit ne tisztítsa felszíni vizek közelében! Kerülje a gazdaságban vagy az utakon lévő vízelvezetőkön keresztül való szennyeződést!)
  • SPE 3 vízi szervezetek/nem cél-növények/nem cél-ízeltlábúak/rovarok védelme érdekében a nem mezőgazdasági földterülettől/felszíni vizektől [az előírt távolság] távolságban tartson meg egy nem permetezett biztonsági övezetet!

Egyéni védőfelszerelés

  • Egyéni védőfelszerelés előkészítőknek: védőruha, védőkesztyű, védőszemüveg, védőkalap, védőlábbeli, FFP2SL légzésvédő félálarc, kijuttatóknak: védőruha, védőkalap, védőkesztyű, védőlábbeli, permetező arcvédő vagy védőszemüveg

Egyéb környezetvédelmi elõírások

Az ivóvízbázisok belső védőterületén felhasználni tilos, külső védőterületen és a hidrogeológiai védőövezeten belül külön engedélyezéstől függően használható.

  • Syngenta, Anglia: 00/44/1484/538 444 vagy Syngenta Kft., Magyarország: 06/1/488 2288

    Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06 80 201 199