You are here

Cherokee

Utolsó módosítás:
2018.03.26.

Gombaölő szer

Növényvédő szer

Munkaegészségügyi várakozási idő: 
0 nap
Kiszerelés: 
5 l
Hatóanyagtartalom: 
Hatóanyag család:
triazolok
klórnitrilek/ftalonitril
Formuláció: 
SE (Vizes alapú szuszpoemulzió)
Környezetvédelmi veszélyesség besorolás: 
Vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. Méhveszélyesség nem jelölésköteles.

Forgalmi kategória: I.

Kiemelkedő fuzárium elleni hatás, rugalmas megoldás a levél betegségek ellen.

A Cherokee három eltérő hatóanyagának és magas hatóanyag tartalmának köszönhetően megbízható hatást nyújt a kalászos növények levél- és kalászbetegségei ellen, ajánljuk az átlagos és átlag feletti kalászos termelők számára. A különböző hatóanyagok és a magas triazoltartalom pedig biztos alapot, hosszú tartamhatást nyújt a különböző kalászfuzáriumgombák elleni védelemben, a káros mikotoxin tartalom csökkentésében.

HATÁSSPEKTRUM ÉS DÓZIS
Kultúra Kórokozó Dózis, kijuttatási időpont É.V.I.
őszi búza,
őszi-, tavaszi árpa, rozs, zab, tritikálé
gabonalisztharmat, rozsda, szeptóriás levél- és pelyvabarnulás, csíkos-, hálózatos- és fahéjbarna levélfoltosság, kalászfuzáriózis Dózis: 1,0-2,0 l/ha
Két kezeléses fungicides technológia használatakor a Cherokee-t 1,5-2,0 l/ha dózisban az Amistar Xtra után, a második kezelésre célszerű alkalmazni. Kisebb fertőzés esetén, alacsonyabb technológia szintnél vagy fajtaspecifikus ajánlatunknak megfelelően az első fungicides kezeléskor is felhasználható 1,0-2,0 l/ha adagban.
Az egykezeléses technológiában az első levéltünetek megjelenésekor vagy legkésőbb a virágzás elején el kell végezni a védekezést.
A kalászfuzáriózis visszaszorítására, a mikotoxin tartalom csökkentésére az érzékeny fenológiai állapotban kalászolás és a virágzás vége között, de különösen virágzás idején, 1,5-2,0 l/ha adagban kijuttatott fungicides kalászvédelem szükséges. Hatékony védelmet, akkor lehet elérni, ha a fertőzéshez minél közelebbi időben sikerül a permetezést elvégezni.
Előírás szerinti felhasználás esetén nincs további korlátozás.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!

Engedélyokirat érvényessége: 
2021.12.31.

Árpa

Őszi búza

Rozs

Tritikale

Zab

Különleges S-mondatok

 • SP 1 A növényvédő szerrel vagy annak csomagolóeszközével ne szennyezze a vizeket! (A berendezést vagy annak részeit ne tisztítsa felszíni vizek közelében! Kerülje a gazdaságban vagy az utakon lévő vízelvezetőkön keresztül való szennyeződést!)
 • SPO 2 Használat után minden védőruházatot ki kell mosni!
 • Spe 3 A vízi szervezetek/nem cél-növények/nem cél-ízeltlábúak/rovarok védelme érdekében a nem mezőgazdasági földterülettől/felszíni vizektől [az előírt távolság] távolságban tartson meg egy nem permetezett biztonsági övezetet!

Egyéni védőfelszerelés

 • Előkészítőknek és kijuttatóknak: aeroszol permet ellen védő (4. típusú, 4. osztályú) növényvédelmi védőruha, növényvédelmi (permetező) vékőkalap, növényvédelmi (3. kateg.) védőkesztyű, permetező arcvédő, A1P3D szűrőosztályú részecskeszűrő félálarc, védőlábbeli
 • Syngenta, Anglia: 00/44/1484/538 444 vagy Syngenta Kft., Magyarország: 06/1/488 2288 Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06 80 201 199

  • Kijuttatáskor törekedni kell a permetlé minél jobb fedettségének biztosítására. Ehhez 400-500 l/ha permetlé, 3 bar nyomás, duplaréses fúvókákkal felszerelt permetezőgép használata ajánlott.
  • Syngenta növényvédő szerekkel (pl. Karate Zeon) keverhető, más termékekkel való kijuttatása előtt keverési próbát kell tenni.
  • Virágzás idején ne alkalmazzuk tankkombinációban olajos növényvédő szerekkel, illetve olajtartalmú adalékanyagokkal.
  • Esőállósága kiváló, kipermetezését követően 1 óra után hulló csapadék nem mossa le.