Méltányos Munka Program

A Syngenta hat olyan, az élelmiszerbiztonság és a fenntarthatóság problémáinak megoldását célzó, mérhető kötelezettséget vállalt, amelyet 2020-ig teljesít. A Syngenta Fair Labor Programja (Méltányos Munka Program) szorosan kapcsolódik a Good Growth Plan “Gondoskodunk minden munkavállalóról” vállalásához.

Egy bolygó - Hat vállalás - GGP

Bővebb információ:

A Fair Labor Program (Méltányos Munka Program)

A Fair Labor Program (Méltányos Munka Program) 2004-ben indult Indiában a Fair Labor Association munkajogi szervezettel együttműködve. 2012 és 2014 között Ázsia és Latin-Amerika országai csatlakoztak, majd 2016-tól Európa, Afrika és Észak-Amerika országai is beléptek a programba. 
FLA hivatalos honlapja (angol)   

Hogy működik a program?
A Fair Labor Program megadja a lehetőséget a munkavállalóknak, hogy beszéljenek.

Méltányos Munka Program - FLA

Ez lehetővé teszi a Syngenta számára, hogy megerősítse a munkavállalók jólétét, valamint új ötleteket kapjon és elismerje a termelők emberi jogokkal kapcsolatos eredményeit.

A Syngenta általában háromévente egyszer meglátogatja a Méltányos Munka Programban részt vevő munkásokat minden egyes termelőnél. A FLA három évenként hivatalosan auditálja a programot .

Mit jelent a méltányos munka?

A Syngenta a FLA magatartási kódexét használja, amely a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ENSZ) alapvető egyezményén alapul.

A program legfontosabb elve a munkavállalók méltósággal, méltányossággal és tisztelettel való kezelése.

A program kiemelt területei:

Egészség és biztonság: a program legszélesebb területe, mely központjában a kockázatok azonosítása, a sérülések megelőzése és a munkavédelem állnak a gazdaságokon belül és a kívül.

A fókuszpontok a következők:

  • Védőfelszerelés és ergonómia
  • Elsősegély-képzés és ellátás
  • Ivóvíz biztosítása
  • WC és mosdók biztosítása
  • Közlekedésbiztonság
  • Gépek karbantartása
  • A szállás minősége (adott esetben)

Kommunikációs csatorna: a dolgozók számára lehetőséget biztosítanak az ötleteik és a kérdéseik névtelen megosztására, például egy ingyenes telefonos forródrót segítségével.

Túlórák és fizetés: túlóradíjak fizetése indokolt esetben. Szünetek és szabadnapok biztosítása a munkavállalók szükségleteinek megfelelően.

Egyenlőség: egyenlő bánásmód nemre, társadalmi háttérre, etnikai hovatartozásra (stb.) való különbség nélkül.

További információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk: [email protected]

A lenti adatok megadásával nyilatkozom, hogy a Syngenta FLA anyagokat elolvastam, továbbá hozzájárulok, hogy adataimat felhasználják és egyúttal jelentkezem a felhívásban megjelölt ajándék védelmi munkaruházatért.