Share page with AddThis

Elatus™ Era – hosszantartó betegségmegelőzés

A Syngenta biokinetikával foglalkozó csapata bemutatta, hogy miként viselkedik az Elatus™ Era attól a pillanattól miután a levélre permetezték. Permetezés után az Elatus Era eljut a levél belsejébe és a viaszrétegben tárolódik, felhalomozódási pontot létrehozva. Ez a felhalomzódási hely sokáig megmarad és lassan jut be a levélsejtekbe. Ez a mért hatóanyagfelvétel kombinálva a xilem edénynyaláb rendszeren belül a levél alapjától a csúcsáig terjedő mozgással, biztosítja a főbb gabonabetegségek feletti hosszantartó kontrollt.

Az Elatus™ Era T2 kalászos gombaölő szer a Syngenta-tól. Erőteljes, aktív hatóanyagot tartalmaz, SOLATENOL-t, amely magában foglalja az összes jelentős gabonabetegség elleni védelmet, kiemelkedő aktivitást és hatékonyságot szeptória és rozsda fajok ellen, a piaci igényeknek megfelelően. Kimutatták, hogy az Elatus™ Era következetesen magas terméshozamokat eredményezett minden típusú környezetben, beleértve a kísérleteket és üzemi körülményeket is.

Hogyan működik az Elatus Era szeptóriás levélfoltosság ellen (Zymoseptoria tritici)?

A zászlóslevél növényvédelmi kezelésének fontosságát nem lehet alábecsülni a legfontosabb gabonabetegségek szabályozásában és a terméshozam maximalizálásában. Szántóföldi kísérletekben az Elatus™ Era következetes szeptóriás levélfoltosság elleni védelmet biztosított mind különböző fajtákon, mind eltérő évjáratokban és fertőzési nyomásban. A levél külső és belső védelme által az Elatus™ Era fokozott zöld levélfelületet biztosít és bizonyított termésnövelő hatást nyújt.

Elatus Era hatékonysága szeptóriás levélfoltosság ellen, zászlóslevél értékelése, 30 nappal a T2 kezelést követően (Syngenta magyarországi fejlesztői kísérlet, 2019, n=3, T2)

Hogyan működik az Elatus Era rozsdák ellen?

Szántóföldi kísérletekben az Elatus™ Era következetesen bizonyította, hogy biztosítja a rozsda feletti kontrollt különböző fajták esetében, évjáratokban és fertőzési nyomásban, különösen T2 kjuttatásban, zászlóslevél kiterülésekor alkalmazva. A levél belső védelme által az Elatus™ Era fokozott zöld levélfelületet és igazolt terméshozamnövekedést biztosít.

Hatékonyság sárgarozsda ellen

Elatus Era hatékonysága sárgarozsda ellen – zászlóslevél fertőzöttségi szintje, T2
Elatus Era hatékonysága vörös rozsda ellen, zászlóslevél értékelése, 30 nappal a T2 kezelést követően (Syngenta magyarországi fejlesztői kísérlet, 2019, n=3, T2)

Hatékonyság vörösrozsda ellen

Hogyan fokozza az Elatus™ Era a zöld levélfelületet?

A levél kórokozóktól való külső és belső védelme által az Elatus Era fokozott és tartós zöld levélfelületet biztosít. A fokozott zöld levélfelület megnöveli a növény fotoszintetikus képességeit és igazolt termésnövekedést eredményez. Az Elatus Era-val 1 l/ha-os dózisban, zászlóslevél kiterülésekor kezelt növények 6 hét elteltével is zöldebbek voltak a versenytárs termékekkel kezelt növényeknél.

Elatus Era hatása a zöld levélfelületre 35 nappal a T2 kezelést követően (Syngenta magyarországi fejlesztői kísérlet, 2019, n=5, T2)