Cruiser 350FS - adatszolgáltatási kötelezettség

A Cruiser 350 FS csávázószerrel kezelt vetőmag vetéséhez kapcsolódó ADATSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉGNEK az alábbiak betartásával könnyedén megfelelhet.

A napraforgó vetésterületeken megnövekedett drótféreg fertőzöttségre és a barkó kártételre tekintettel a NÉBIH 04.2/2233-7/2017. számú 2017. október 24-én kelt, „Cruiser 350 FS csávázószer szükséghelyzeti engedélye napraforgó vetőmag csávázásra” tárgyú határozata alapján, a Syngenta Kft. napraforgó hibridjei Cruiser 350 FS csávázószerrel kezelten kerülnek forgalomba 2018 évben. A szükséghelyzeti engedély a nyomonkövethetőség érdekében kötelezettséget ír elő a Crusiser 350 FS csávázószerrel kezelt vetőmaggal elvetett területek pontos adatainak benyújtására a NÉBIH és a területileg illetékes megyei kormányhivatalok járási hivatala felé.

Cruiser 350 FS

Amennyiben Cruiser 350 FS csávázószerrel kezelt vetőmagot vásárolt, az alábbiakat kell tennie:

1. Töltse ki a Syngenta Kft. területi képviselőjétől, vagy a kereskedőtől kapott bejelentőlapot. Amennyiben nem kapott bejelentő lapot, keresse területi képviselőnket, vagy töltse le a bejelentőlapot honlapunkon az alábbi linken.

2. A kitöltött bejelentőlapot adja át területi képviselőnknek, a kereskedőnek, vagy küldje be az alábbi e-mail címre, illetve lehetősége van az adatokat telefonon keresztül bediktálni az alábbi telefonszámon a vetést megelőzően legalább 15 nappal:

Telefonszám: +36 20 316 0496

E-mail cím: [email protected]

3. Bármilyen változás esetén (hibrid, vetésidő, hrsz. stb.) azonnal tájékoztassa a Syngenta Kft-t a változásról a fent említett lehetőségek egyikén.

4. A vetési munkálatok befejezése után a Syngenta Kft. megbízott munkatársa keresni fogja Önt e-mailben vagy telefonon a végleges adatok rögzítése érdekében. Kérjük, hogy amikor munkatársunk megkeresi Önt, szíveskedjen az engedélyokirat előírása szerinti végleges adatokat - vásárolt hibridek nevét, mennyiségét, a tényleges vetésidőt, vetés terület naygságát, hrsz-t stb – munkatársunk részére megadni.

5. A Syngenta Kft. a bejelentőlapokon szereplő adatokat csak és kizárólag az engedélyokirat által előírt kötelezettségnek való megfelelés céljára használja fel, és azt kizárólag a NÉBIH és a területileg illetékes megyei kormányhivatalok járási hivatala számára adja ki.

Előre is köszönjük szíves együttműködését!

Sikeres napraforgó termesztést kíván:
Syngenta Kft.